بررسی میزان تاثیرپذیری ادراک شهروندان از هویت و حس تعلق به معماری بومی مکانهای فرسوده با استفاده از روش AHP نمونه موردی : بافت فرسوده محله سرشور مشهد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,930

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

APSD01_080

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

Abstract:

مکان فضایی است دارای حد و مرز که این حد و مرز عاملی است که سبب سهولت درک و شناخت مکان می شود. شناخت مکان سبب شناخت خود شخص شده و به او هویت می بخشد. یک مکان با هویت ، ویژگی های خاصی دارد که این ویژگی ها در ساکنان آن نیز متجلی می شود.حس مکان به معنای ادراک ذهنی مردم از محیط و مکانی است که در آن حضور دارند. به بیانی دیگر افراد پس از درک محیط با توجه بهمعیارهای ذهنی خود ، راجع به مکان دست به قضاوت می زنند. احساسی که پس از ادراک و قضاوت در فرد ایجاد می شود، حس مکان می باشد. حس مکان در ارتقاء کیفیت فضای طراحی شده بسیار حائز اهمیت است لذا در این پژوهش مفهوم حس مکان و عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته و همچنین تاثیر این عوامل بر ادراک شهروندان در محدوده ی بافت فرسوده ی محله ی سرشور مشهد به سنجش گذاشته شده اند.در راستای سنجش این عوامل تلفیقی از روش کتابخانه ای و بررسی میدانی اعم از پرسشنامه ، مشاهده ی ساختار یافته و پرسه زنی در محلاستفاده شده و تحلیل داده های بدست آمده نیز از روش کمی crosstabs استفاده شده است. انتخاب سناریو برتر از میان گزینه های پیشنهادی توسط روش AHP صورت پذیرفته است. یافته ها حاکی از این است که به علت تخریب عناصر خاطره انگیز و همچنین شرایط اجتماعی و اقتصادی خاص حاکم بر بافت فرسوده محله سرشور ، اکثر ساکنین قدیمی محله برای زندگی به محل دیگری نقل مکان کرده اند، لذا با طراحی مناسب و جانمایی عناصر خاطره انگیز، می توان حس مکان را به محله القاء کرده و باعث به وجود آمدن هویت و حس تعلق در ساکنین شده و مانع از ترک آنها شد.

Authors

سیدامیر کابلی فرشچی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری در دانشگاه بین المللی امام رضا

قدیر صیامی

دانشجوی مقطع دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری در دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا مبهوت

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی خاوران، دانشجوی مقطع دکتری برنامه ریزی شهری در دانشگاه فردوسی مشهد

علی احمدی رستگار

دانشجوی مقطع کارشناسی مهندسی شهرسازی در موسسه آموزش عالی خاوران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پی رابینز، استیفن ؛ فتار سازمانی، ترجمه : پارسائیان، علی ...
  • فلاحت، محمد صادق ؛ مفهوم حس مکان و عوامل شکل ...
  • -سرمست . بهرام . متوسلی، محمد مهدی ؛ برسی و ...
  • _حبیبی، کیومرث، پوراحمد، احمد و مشکینی، ابولفضل، بهسازی و نوسازی ...
  • _ حبیبی، سید محسن، از شار تا شهر، تحلیلی تاریخی ...
  • نمایش کامل مراجع