مطالعه تاثیر جداگانه و تلفیقی کودهای آلی و شیمیایی بر میزان کلروفیل برگ، نیتروژن برگ و دانه سویا (Glycin max (L.) Merr)

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,844

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_059

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

دانه خشک سویا به طور متوسط 14 تا 20 درصد روغن و 30 الی 40 درصد پروتئین دارد که در بین گیاهان بیشترین درصد پروتئین دانه را به خود اختصاص داده است ] سالمی، [.1378 براساس گزارشات موجود متأسفانه مصرف کودهای شیمیایی در کشور ما مطابقتی با نیاز واقعی گیاه ندارد، در کشورهای پیشرفته نسبت مصرف ازت (N) ، فسفر (P2O5) و پتاسیم (K2O) به ترتیب در حدود 100 ، 50 و 40 است که این نسبت مصرف در ایران تقریباً 100 ، 80 و 5 می باشد . در این سیر عدم تعادل، مواد آلی، پتاسیم و عناصر کم مصرف در کفه سبک تر ترازو قرار داشته اند و برای افزایش مواد آلی خاکها لازم است، از همه مواد آلی ممکن نظیر ضایعات کشاورزی، فاضلاب و مواد زائد شهر ها استفاده شود، تا افزایش تولیدات زراعی مطابق با کشاورزی پایدار گردد ] ملکوتی، [.1375 تحقیقات انجام شده در وزارت کشاورزی آمریکا نشان داد سرعت آزاد سازی نیتروژن از کود کمپوست کند تر از کود های شیمیایی می باشد و در بیشتر حالات حدود 25 درصد از نیتروژن آن در سال اول آزاد می گردد ] [.Sikora and Szmidt, 2001 با توجه به اینکه کلروفیل متری برگ ( تعیین شدت سبزینه گیاه ) از روشهای ساده و کاربردی جهت تعیین نیاز گیاهان زراعی به ازت می باشد، هدف این تحقیق بررسی تاثیر کود های آلی و شیمیایی بر میزان ازت گیاه و همچنین تعیین میزان نیاز گیاه سویا به ازت با استفاده از دستگاه کلروفیل متر می باشد .

Authors

آلاله متقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدعلی بهمنیار

دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ارسطو عباسیان

مربی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • داوری نژاد، غ.، غ. حق نیا.، ح. شهبازی و ر. ...
  • سالمی، ف. 1378. اهمیت اقتصادی سویا. مجله کشاورزی و صنعت. ...
  • ملکوتی، م. 1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه ...
  • Addel-S abour, M. F. and M. A. Abo-Seoud. 1996. Effect ...
  • Sikora, L. and R. A. K. Szmidt. 2001 .Nitrogen SOurces, ...
  • نمایش کامل مراجع