بررسی اثر تخریب مراتع بر مقدار کربن آلی، نیتروژن کل و معدنی خاک در دو منطقه از زیر حوزة آبخیز ونک

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,772

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_080

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

تغییر کاربری اراضی و چرای مفرط از عوامل مهم تخریب خاک بوده و کاهش حاصلخیزی و قدرت باروری خاک از مهمترین پیامدهای آن است . مواد آلی در بین شاخصهای کیفیت خاک از مهمترین آنها محسوب میشود و تاثیر مثبتی بر خصوصیات خاک دارد [.1] طبق نظر لاولند (2003) مواد آلی خاک کمپلکس پیچیده ای از تعدادی ویژگیهای خاک و چرخه عناصر غذایی بوده و مقدار آن تحت تاثیر نوع استفاده از زمین , نوع خاک , اقلیم و پوشش گیاهی قرار دارد [.3] نیتروژن مهمترین عنصر غذایی مورد نیاز برای کشاورزی است و از عوامل مهم تولید برای همة محصولات زراعی می باشد [.2] بخش زیادی از نیتروژن خاک به صورت آلی است و تبدیل آن به فرمهای معدنی قابل ( به واسطة وجود میکروارگانیزمها اتفاق میافتد و متأثر از فاکتورهای مؤثر بر NH + 4 ،NO - دسترس برای گیاه ) 3 فعالیت میکروبی از جمله دما , رطوبت , pH و اکسیژن خاک است . حذف پوشش گیاهی و شخم زدن خاک با کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک از یک طرف و به هم زدن خاک از سوی دیگر موجب قرار گرفتن نیتروژن آلی در معرض اکسیژن و تجزیة بیشتر آن میشود . شخم زدن اراضی و چرای بیرویة دام نیز باعث تشدید فرسایش و خروج ذرات ریز غنی از نیتروژن از خاک میشود [.4] متاسفانه در سالهای اخیر شاهد بهرهبرداری بیرویه و نادرست از اراضی مرتعی و تبدیل آنها به دیمزار و همچنین ورود تعداد دام بیش از حد ظرفیت مراتع بودهایم که باعث افزایش فرسایشپذیری و کاهش قدرت باروری این خاکها شده است . این پژوهش به منظور بررسی اثر تغییر کاربری و چرای مفرط در مراتع زاگرس بر مقدار کربن آلیو نیتروژن خاک انجام شد

Authors

مسعود مومنی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد خاکشناسی

احمد جلالیان

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود کلباسی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آذرآبین، م. 1382. تعیین درجه تخریب اراضی با استفاده از ...
  • Elliot, A. H., Y. Q. Tian, J. _ Rutherford and ...
  • Loveland, P. and J. Webb. 2003. Is there a critical ...
  • Stevenson, F. J., M. A. Cole. 1999. Cycles of soils. ...
  • نمایش کامل مراجع