بررسی اثرات فرسایش بادی و پیامدهای ناشی از آن در منطقه سیستان

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,666

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_086

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

طوفانهای گرد و خاک رخدادهای طبیعی هستند که بطور گسترده در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا رخ می دهند . این طوفانها نتیجه فرسایش بادی است . اثرات این پدیده در شرایط خشکسالی تدریجی و پیامدهای آن در خشکسالیهای شدید فاجعه آمیز است [.1] با وقوع خشکسالی در منطقه سیستان و به تبع آن کاهش پوشش گیاهی و خشک شدن دریاچه هامون که بصورت کمربندی در شمال منطقه قرار دارد و همچنین وجود باد های 120 روزه، شرایط مناسبی جهت فرسایش بادی و وقوع طوفانهای گردو خاک فراهم آمده است ] . [ 3 بادهای 120 روزه سیستان که معروفیت خاصی در کشور ایران دارند با همراهی خاک رسوبی دانه ریز، درجه حرارت و تبخیر زیاد، پوشش گیاهی اندک، خشکسالی های دوره ای و عوامل متعدد انسانی باعث فرسایش شدید خاک و وقوع طوفانهای همراه با ذرات گرد و غبار می گردند . به رغم اهمیت زیاد طوفان ها از نظر برداشت و جابجایی ذرات رویه خاک مانند هوموس، رس و املاح خاک که می تواند علاوه بر کاهش حاصلخیزی اراضی کشاورزی، موجب آلودگی هوا، مشکلات تنفسی و کاهش میدان دید گردد، تحقیقات محدودتری در ایران انجام شده است [.2] با توجه به اهمیت فرسایش بادی در منطقه سیستان تحقیق حاضر به بررسی این اثرات و پیامدها می پردازد

Authors

علیرضا راشکی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

مجتبی گنجعلی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :