بررسی تعداد میکروارگانیسمهای خاک در اکوسیستمهای طبیعی شمال ایران ( مازندران )

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,095

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_167

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

با توجه به مطالعات محققین شدت فعالیت ارگانیسمهای زنده خاک در ارتباط با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، شدت چرخه مواد بیولوژیکی داخل خاک، مقیاس و سطحی که چرخه مواد انجام میگیرد، شدت فیکس شدن یا تثبیت عناصر اصلی و ازت اتمسفری، قدرت و توانایی خاکها در جهت کاستن از آلودگیهای ناشی از مواد مختلف در داخل خاک میباشند . (Villiams, 1978) نقش اصلی و بزرگ ارگانیسمهای زنده داخل خاک، ساختن خاک مناسب و مطلوب از لحاظ حاصلخیزی میباشد . با توجه به اینکه خاک بخشی از زیست کره محسوب میشود، محلی است که تحت تاثیر فاکتورهای اکولوژیک مختلف قرار میگیرد و با توجه به تاثیر فاکتورهای اکولوژیک مختلف بر روی آن در مناطق مختلف سبب پیدایش تیپهای مختلف خاک با انواع مختلفی از فرآیندهای بیولوژیکی خاص آنها در هر منطقه شده است ). Mishyctin, 1980) هر ساله در روی کره زمین مقدار زیادی فیتوماس ) (115-117×10 به توان 9 تن ساخته میشود که بخشی از این فیتوماس 20 -25×10به توان 9 تن به زمین بر میگردد، بخشی از فیتوماس ) %)20-6 بوسیله جانوران خورده میشود و به همراه مدفوع آنها ) %) 10-60 به خاک بر میگردد . مقدار بیوماس ریشه گیاهان با توجه به سیستم ریشه دوانی آنها که 90 – 20 درصد فیتوماس گیاهی را تشکیل میدهند، این حجم مواد ارگانیکی بوسیله میکروارگانیسمها و ارگانیسمهای زنده خاک تجزیه شده و به شکل معدنی در میایند (Mocina, 2000)

Authors

قاسمعلی دیانتی تیلکی

استادیار گروه مرتع داری دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Chernikov, V.A., Soil biotic complex as a basis of rangeland ...
  • Khodiakov, I.P., D etermination of biogenous elements, 1985, Journal of ...
  • Mishyctin, E.N., Ecology and earth planet, 1980, Moscow, Academy Sciences ...
  • Mocina.L.V., Functioning of the soil in ecosystems, 2000, Moscow: 534 ...
  • Villiams, V.P., Organisms interrelations in biocenosis, 1976, ...
  • نمایش کامل مراجع