برهمکنش آپاتیت و باکتری باسیلوس ماگیتریوم (PSM) در حضور مواد آلی و باکتری اکسیدکننده گوگرد و اثرات آن برعملکرد و جذب مواد غذایی ذرت

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,232

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_169

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

در اکثر نقاط زیر کشت ذرت خاک ها آهکی و دارای pH بالا می باشند، لذا عناصر غذایی که قابلیت جذب آنها وابسته به pH است، تثبیت شده و علی رغم وجود مقادیر فراوان عناصر غذایی نظیر فسفر، آهن و روی، شکل محلول و قابل جذب آنها کمتر از مقدار لازم برای تامین رشد و نمو مناسب گیاه بوده و کمبود آنها خصوصا در مورد گیاهان پر نیاز مثل ذرت بعنوان یکی از عوامل محدود کننده تولید مطرح می باشد استفاده از گوگرد بعنوان فراوان ترین و ارزان ترین ماده اسیدزا جهت بهبود تغذیه گیاهان در خاک های آهکی، تامین سولفات مورد نیاز گیاه و کنترل برخی عوامل بیماری زای گیاهی سابقه دیرینه دارد . کاربرد گوگرد وقتی مؤثر و نتیجه بخش خواهد بود که پس از مصرف مقدار کافی در خاک توسط میکروارگانیسم های مختلف اکسید گردد . مهمترین اکسیدکنندگان گوگرد در خاکهای کشاورزی، باکتریهای جنس تیوباسیلوس می باشند سالانه بیش از یک میلیون تن گوگرد در صنایع مختلف نفت و گاز در داخل کشور تولید شده و با بهای ارزان قابل دست یابی است، مضافاً این که دانش فنی تولید انبوه و عرضه مایه تلقیح باکتریهای تیوباسیلوس در داخل کشور مهیا می باشد متاسفانه به دلیل کاهش شدید مواد آلی خاک های زراعی، عدم مصرف قبلی گوگرد و شرایط نامساعد ) pH بالا ) اکثر خاک های ایران تعداد باکتری های اکسید کننده گوگرد ناچیز است بنابراین با افزایش مواد آلی و گوگرد می توان جمعیت باکتری های تیوباسیلوس در خاک های زراعی را افزایش داد . تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات خاک فسفات، میکرو ارگانیسم های حل کننده فسفات و اکسید کننده گوگرد در مقادیر متفاوت ماده آلی، در تامین برخی عناصر مورد نیاز گیاه و در نتیجه عملکرد کیفی و کمی ذرت اجرا گردید .

Authors

حمیدرضا دورودیان

دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حسین بشارتی کلایه

استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات خاک و آب

علی فلاح نصرت آباد

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

حسین حیدری شریف آباد

دانشیار پژوهشی موسسه تحقیقات ثبت،کنترل وگواهی بذر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آستارایی، ع و ع. کوچکی. 1375. کاربرد کودهای بیولوژیکی در ...
  • ایرانی پور، ر.، م. ج. ملکوتی، م. ج. عابدی، ا. ...
  • بشارتی، ح. ف. قلی پور، منج. ملکوتی، ک. خاوازی، 1383، ...
  • دورودیان، ح.ر. 1384 روشهای بیولوژیک تامین فسفر. سمینار 1دکتری، دانشگاه ...
  • فلاح نصرت آبادی، ع. و ک. خاوازی. 1380. نقش باکتریهای ...
  • نور قلی پور، ن. م. ج. ملکوتی و ک. خاوازی. ...
  • نورقلی پور، ف.، ک. خاوازی و ت. خوش کام. 1382. ...
  • نمایش کامل مراجع