تعیین تناسب کیفی اراضی و تخمین تولید گندم در خاکهای گچی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,203

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_253

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

در مناطق مختلف با توجه به تأثیر فاکتورهای خاکسازی، خاکهایی با خصوصیات متفاوت تشکیل می شود و همچنین افقهای مشخصه سطحی ( اپی پدونها ) و افقهای مشخصه تحتانی نیز تحت تأثیر این عوامل تشکیل میشوند . وجود گچ زیاد در خاک یکی از خصوصیات اراضی مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود با توجه به شرایط اقلیمی اکثر مناطق ایران و استان کرمان هم دارای خاکهای گچی می باشند . مطالعات خاکشناسی انجام شده در استان کرمان نشان دهنده وجود خاکهای گچی در مناطق بردسیر، رباط، شهربابک، نوق رفسنجان، راین، ارزوئیه و ... می باشد . بررسی نتایج این مطالعات نشان می دهد که در استان، افقهای گچ با فرم کریستالی، پودری و پندانت دیده می شوند، که میزان گچ آنها از حدود 7 تا 50 درصد متغیر می باشد . سانتی متر تشکیل شده و بافت لایه های سطحی از 75 تا 10 همچنین این لایه در عمق های از sand تا clay loam تغییر می کنند . شهرستان بردسیر یکی از مناطق مهم کشاورزی است که تحت تاثیر این مشکل می باشد و در وسعت نسبتاً زیادی از اراضی این ناحیه گچ یک عامل محدود کننده تولید می باشد پس بررسی همه جانبه این خاکها برای بهره وری صحیح از منابع آب امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد . شهرستان بردسیر یکی از مناطق مهم کشت محصولات زراعی استان کرمان است که در برخی نقاط شدیداً تحت تأثیر گچ می باشد . این تحقیق جهت بررسی درخصوص استفاده از خاکهای گچی و نیز ارزیابی تناسب کیفی اراضی انجام گردید .

Authors

علی زین الدینی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان

مهدی امیرپور

کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان .

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تومانیان، ن. 1374. منشاء گچ و چگونگی تکوین و تکامل ...
  • زین الدینی، ع. و مسیح آبادی _ 1382. ارزیابی تناسب ...
  • خانم محمودی، ش. 1377. خصوصیات و مدیریت خاکهای گچی . ...
  • محمودی میمنه، س. 1373. پیدایش و رده بندی خاکهای شور ...
  • F. a. O. management of gypsiferous soils. Soils bulletin: 69. ...
  • Mordout, I. 1984. Gypsiferous soil in the Balikh basin characteristics ...
  • Soil survey staff. Keys to soil Taxonomy 2003. SISS Tchincal ...
  • Sys. _ _ van Ranset , E and J, Debaveye. ...
  • نمایش کامل مراجع