بررسی کارائی روشهای تغذیه ای درختان مو جهت افزایش عملکرد و کیفیت محصول

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,436

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_279

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

تغذیه متعادل عناصر غذائی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای مو קֱثر بر عملکرد و کیفیت محصول درختان مو می باشد . روش تغذیه درختان بسیار مهم است، کاربرد صحیح، به میزان و به موقع عناصر غذایی و مواد آلی مورد نیاز گیاه علاوه بر توسعه رشد و نمو آن، کارائی کود را افزایش داده، سبب صرفه جویی اقتصادی و عدم آسیب به محیط زیست نیز می گردد . مواد آلی علاوه بر تامین عناصر غذائی، به علت بهبود ساختمان خاک سطحی، کاهش تبخیر سطحی و جلوگیری از تمرکز نمک در سطح خاک در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه موثر است . بعلاوه رابطه مثبت و معنی داری بین میزان موادآلی و فسفر قابل جذب در خاک وجود دارد. رینولدز و همکاران (2005) گزارش نمودند که کاربرد 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن از منبع اوره به صورت کود آبیاری (fertigation) ، موجب افزایش تشکیل میوه، افزایش اندازه حبه، افزایش تعداد و طول خوشه و 10 تا 29 درصد افزایش عملکرد میوه ارقام کنکورد و نیاگارا مو گردید . داونپورت و همکاران(2003) روش ) variable ) VRA rate application جهت مدیریت کاربرد نیتروژن، فسفر و پتاسیم در انگور رقم کنکورد را بررسی نمودند . این محققین مشخص نمودند که طی یک دوره چهار ساله نیتروژن خاک کاهش، پتاسیم خاک تغییرات اندک، تغییرات فسفر در لایه سطحی خاک تقریبا ثابت ولی فسفر لایه تحتانی خاک در طول زمان افزایش نشان داد . و در نهایت رابطه معنی داری مابین کاربرد نیتروژن، فسفر، پتاسیم و عملکرد میوه بدست آوردند . کلر (2005) گزارش نمود کاربرد نیتروژن به میزان کم تا متوسط همراه با کم آبیاری کنترل شده در فاصله زمانی گلدهی تا تشکیل حبه، سبب بهبود رنگ، زودرسی و کم شدن بیماریها گردید . کمبود پتاسیم، منیزیم، روی و آهن در باغهای انگور به فراوانی گزارش گردیده است گزارش گردید محلولپاشی سولفات منیزیم و اسید بوریک پس از مصرف خاکی سولفات پتاسیم به صورت کانالکود بیشترین افزایش عملکرد میوه انگور را در پی داشته است تحقیق حاضر بهبود کیفیت و عملکرد میوه گیاه مو را با کاربرد روشهای موثر و اقتصادی تغذیه عناصر معدنی و مواد آلی مورد بررسی قرار داد .

Authors

اکبر گندمکار

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

غلامرضا سعادتمند

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دیلمقانی، م.ر.، مجیدی، ع. و م.ج. ملکوتی(1384) ضرورت کوددهی پتاسیم ...
  • ملکوتی، م.ج.، مجیدی، ع.، سرچشمه پور، م.، دهقانی، ف، شهابی، ...
  • Ahmedullah, M., S. Robert, and A. Kawakami, 1987. Effect of ...
  • Conradie, W. and D. Sayman, 1989. Effects of long term ...
  • Davenport, J. R., J. M. Marden, L. J. Mills, and ...
  • Ingels, C. A., K.M. Scow, D.A. Whisson, and R.E. Drenovsky, ...
  • Keller, M., 2005. Deficit irrigation and vine mineral nutrition. Am. ...
  • Reynolds, A. G., W.D. Lowery, and C.D. Savigny, 2005. Influence ...
  • نمایش کامل مراجع