بررسی اثر متقابل انواع کود های نیتروژن و مدیریت آنها برخصوصیات کمی و کیفی چغندرقند در منطقه شاهرود

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,676

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_294

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

چغندرقند یکی از گیاهان صنعتی استراتژیک برای تولید قند است، بطوری که حدود 37 درصد میزان تولید جهانی شکر از چغندرقند و بقیه از نیشکر بدست می آید . بنابر این تحقیقات در زمینه تغذیه صحیح چغندر قند به منظور افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول از اولویت بالایی برخوردار است . حداکثر عملکرد ریشه و قند قابل استحصال با میزان و زمان مصرف کود نیتروژن ارتباط مستقیم دارد . مصرف بیش از حد و یا تاخیر در مصرف نیتروژن می تواند باعث کاهش کیفیت و عملکرد ساکارز گردد . هافمن در تحقیق خود به این نتیجه رسید که برای رسیدن به حداکثر عملکرد میزان مناسب کود نیتروژن حدود 200 کیلو گرم در هکتار است . درکاربرد کود های نیتروژن باید به اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف آنها توجه داشت . مصرف نیتروژن در طول فصل رشد در مقایسه با مصرف قبل از کشت آن کارایی مصرف و میزان جذب آن را توسط گیاه افزایش می دهد که احتمالا به دلیل به حد اقل رساندن هدر رفت نیتروژن قبل از کشت از را آبشویی ، نیتریفیکاسیون و یا مصرف آن توسط میکروارگانیسم های خاک می باشد . ون بورگ نشان داد که اگر کود نیتروژن 4 تا 6 هفته پس از کاشت و بصورت سرک مصرف گردد، عملکرد ریشه و شکر سفید در مقابسه با مصرف همزمان کود با کاشت افزایش بیشتری می یابد . بطوری که با مصرف 50 درصد کود نیتروژن بصورت سرک می توان همان عملکرد حاصل از مصرف کود همزمان با کاشت را بدست آورد . بنابر این نحوه مدیریت عناصر غذایی و به ویژه کود نیتروژن با توجه به قابلیت انحلال و تحرک بالای این عنصر در خاک و نیز تاثیری که بر افزایش ناخالصی های ریشه بجا می گذارد از اهمیت بالایی برخوردار است

Authors

افشان کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی

احمد غلامی

استادیار دانشکده کشاورزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مظاهری، _ و ا. یوسف آبادی .1379. بررسی تاثیر تقسیط ...
  • ملکوتی، م . ج .، ز.خادمی، پ.مهاجر میلانی، م.بلالی، س.درودی ...
  • Hoffmann, C .M., 2005. Change in composition of sugar beet ...
  • Vanburg, P.F.J. Holmes, and K.Dilz., 1983. Nitrogen supply from fertilizers ...
  • نمایش کامل مراجع