CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربرد روش اکتشافی زونالیته ژئوشیمیایی برای شناسایی و تمایز ذخایر پنهان و اقتصادی از ذخایر پراکنده و غیراقتصادی مس پورفیری (منطقه کرور - جبال بارز کرمان)

عنوان مقاله: کاربرد روش اکتشافی زونالیته ژئوشیمیایی برای شناسایی و تمایز ذخایر پنهان و اقتصادی از ذخایر پراکنده و غیراقتصادی مس پورفیری (منطقه کرور - جبال بارز کرمان)
شناسه ملی مقاله: NCEE01_102
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی مهندسی اکتشاف منابع زیرزمینی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر سلیمی - دانشجوی دکتری اکتشاف معدن، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
منصور ضیائی - استادیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود
سجاد انصاری - دانشجوی دکتری اکتشاف معدن، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

خلاصه مقاله:
اکتشاف نهشته هایی که تعیین محل و موقعیت آنها مشکل باشد از وظایف اصلی ژئوشیمی اکتشافی است. کشف ذخایر پنهان و بدون رخنمونی که در اعماق زمین جای گرفته اند و تمایز آنها از ذخایر پراکنده و غیراقتصادی، با استفاده از روش های ژئوشیمیایی امکان پذیر می باشد. بی شک با گذشت زمان تعداد نهشته های سطحی کشف نشده کاهش یافته و نهشته های پنهان موجود در اعماق زمین اقتصادی خواهند گردید. به همین دلیل لزوم استفاده از روش هایی که قادر به شناسایی و کشف ذخایر پنهان باشند بیش از پیش مشهود می گردد. روش زونالیته ژئوشیمیایی با قابلیت بالایی که در اکتشاف ذخایر پنهان و عمیق از خود نشان داده است برای شناسایی ذخایر مس پورفیری و تفکیک آنها از ذخایر پراکنده و کاذب در منطقه جبال بارز استفاده گردید. تغییرات در راستای قائم مقادیر اندیس های زونالیته ژئوشیمیایی، امکان تفکیک و شناسایی ترازهای مختلف کانی زایی و هاله های مرتبط با آن را فراهم می نماید. بدین منظور اندیس های زونالیته ژئوشیمیایی بر اساس نمونه های بدست آمده از گمانه های اکتشافی حفاری شده در منطقه محاسبه شده و گمانه های اکتشافی با اهمیت و اقتصادی از انواع کاذب و پراکنده به خوبی متمایز گردیدند. مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج قبلی مربوط به مطالعات اکتشافی ناحیه ای، حاکی از همبستگی بالای نتایج می باشد.

کلمات کلیدی:
ضرایب زونالیته ژئوشیمیایی، ذخایر پنهان، ذخایر پراکنده، نقشه پتانسیل مطلوب، مس پورفیری، جبال بارز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/242186/