بررسی اثر کاربرد زئولیت بر کاهش میزان آبشوئی کودهای نیتراته

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,695

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_346

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

نکته بسیار مهم ازت عنصری مهم و حیاتی برای گیاهان به شمار می رود که عرضه آن بوسیله انسان قابل تنظیم است . ازت عمدتاً به صورت نیترات NO -3 و در شرایط احیایی مقداری نیز به شکل آمونیوم NH +4 جذب گیاه می شود . نیترات ورودی به درون گیاه با مصرف انرژی حاصل از فتوسنتز و با دخالت آنزیمهای احیاکننده، به ازت آمونیاکی تبدیل می گردد . ازت افزون بر شرکت در ساختمان پروتئینها، بخشی از کلروفیل را نیز تشکیل می دهد . گزارش شده است مقدار کل یون نیترات خارج شده در تیمارهای بدون زئولیت تقریباً برابر مقدار ماده اضافه شده به سطح خاک می باشد %)95) که نشان دهنده شسته شدن تمامی یون نیترات در طی آزمایش می باشد . اما در تیمارهای حاوی زئولیت مقدار کل نیترات خارج شده در تیمارهای 2 ، 4 و 8 گرم زئولیت در کیلوگرم خاک به ترتیب 87/7 و 74/7 و 63/0 درصد از مقدار اضافه شده به خاک می باشد با افزایش مقدار کاربرد زئولیت به میزان 8 گرم در کیلوگرم خاک، یون نیترات خارج شده از ستون خاک کاهش می یابدبصورتی که اثر نگه داشت زئولیت بر یون نیترات کاملا در تیمارها مشهود است در دانشگاه آریزونا محققین با استفاده از 10-5 درصد زئولیت در خاک، مشاهده کردند با افزایش مقدار زئولیت در خاک میزان آبشویی فاکتورهای NH +4 و NO -3 کاهش می یابد، همچنین میزان توده چمن نیز با افزایش زئولیت افزایش مییابد ] . [ 3 در اثر حرکت آب از ستون خاک میزان آبشویی فاکتور NH +4 ، با افزایش مقدار زئولیت در خاک، کاهش مییابد که مقدار زئولیت به کار برده شده در این تحقیق 0 ، 5 و 10 درصد زئولیت می - باشد جهت کاهش آلودگی زهآب های ازتدار که باعث آلودگی آبهای زیرزمینی میشود استفاده از زئولیت، باعث شده است آبشویی ازت از 21 – 3 درصد به 5 -1 درصد برسد

Authors

هادی عباسی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع

مهدی شهابی فر

استادیار و رئیس بخش تحقیقات آبیاری و فیزیک خاک موسسه تحقیقات خاک و آب

عباس خاشعی سیوکی

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

حسین ریاحی مدوار

دانشجوی دکتری سازه های آبی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رادسر، ع. سپاسخواه، ع.1385. تاثیر کاربرد زئولیت سدیمی بر نگه ...
  • یوسفی، ف. سپاسخواه، ع، ر.1383.تاثیر کاربرد زئولیت بر نگه داشت ...
  • Pepper I. L, Ferguson G. A., Kneebone W. R. 1 ...
  • Ferguson, G. A, Pepper I. L. Ammonium Retention in Sand ...
  • Petrovic, Martin A. 1989.Studies to Protect Groundwater Quality. Vol. 29, ...
  • ytic acid, Zinc molar ratios in different wheat cultivars grown ...
  • نمایش کامل مراجع