اثر زمان و مقدار تغذیه ازت بر تناوب باردهی نارنگی کینو ( Citrus reticulata)

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,794

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_368

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

وجود تناوب باردهی یکی از مسائل اساسی در پرورش ارقام نارنگی از جمله نارنگی رقم کینو می باشد . یکی از روشهای مؤثر در شکست این چرخه و ایجاد تعادل باردهی استفاده از سیستم تناوب کوددهی در سالهای پر بار و کم بار می باشد به این منظور برنامه کاهش کوددهی در سالهای کم بار و افزایش آن در سالهای پر بار از اهمیت زیادی برخوردار است که در این میان زمان و میزان مصرف ازت به عنوان یکی از مهمترین عناصر مؤثر در تغذیه می تواند نقش تعیین کننده ای در کاهش تناوب باردهی در درختان دارد این مسئله در مورد درختان پسته ، مانگو ، نارنگی بلدی مشاهده شده است . نتایج بدست آمده از آزمایشات گوناگون نشان دهنده تأثیر مثبت تغذیه ازته بر افزایش گل انگیزی عملکرد و کیفیت محصول مرکبات می باشند . دایی و همکاران در مطالعه تأثیر عناصر غذایی در تشکیل جوانه گل در درختان 20 ساله نارنگی پنگان در طی مرحلة تمایز جوانه های گل در مدت 10 سال آزمایش مشاهده نمودند که میزان بالای ازت قبل از مرحلة تمایز فیزیولوژیکی فاکتور کلیدی برای تشکیل جوانه گل و افزایش عملکرد می باشد . لوات و همکاران مشاهده نمودند که ارتباط قوی بین شدت گلدهی و میزان نشاسته و آمونیوم در برگها می باشد، به گونه ای که افزایش مصنوعی مقدار آمونیوم برگ توسط محلول پاشی اوره شدت گلدهی را افزایش می دهد . کیم یانگ یونگ و همکاران در مطالعه تأثیر محلول پاشی اوره قبل و بعد از برداشت برگلدهی و میوه بندی نارنگی ساتسوما مشاهده نمودند که استفاده از محلول پاشی اوره به میزان 0/5 -3 درصد بر درختان دارای محصول زیاد تعداد گلها را در بهار سال بعد افزایش داد، در این آزمایش محلول پاشی اوره گلدهی را تسریع نمود، علاوه بر این تعداد گلهای برگی توسط محلول پاشی اوره به میزان 0/5 -2 درصد افزایش یافت . در تیمار فاقد ازت میزان میوه بندی به طور معنی دار کاهش یافت .

Authors

محمدسعید تدین

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Dai, L. S., Q. Zhang and M. Z. He. 1995. ...
  • Kassas, E. L., M. A. Ahmed, A. M. El- Sese ...
  • Lovatt, _ J., Y. Zheng and K. _ Hake. 1988. ...
  • Ravishankar, H., U.G. Nalawadi and N.C. Hulmani. 1989. Effect of ...
  • Weinbaum, S.A., G.A. Picchioni, T.T. Muraoka, L. Ferguson and P.H. ...
  • نمایش کامل مراجع