تاثیر بافت خاک در افزایش کارایی زراعی و درصد بازیافت ظاهری کودهای نیتروژنه در گندم

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,818

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_380

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

نیتروژن (N) یکی از عناصر پرمصرف و ضروری برای رشد گیاه می باشد . در حال حاضر سالانه بیش از 83 میلیون تن نیتروژن به صورت انواع کودهای شیمیایی در جهان مصرف می شود و در ایران نیز از 4 میلیون تن کود مصرفی در سال زراعی 1383 بیش از 2 میلیون تن را کودهای نیتروژنه تشکیل می دهد [.1] در کشورهای پیشرفته کارایی زراعی نیتروژن در غلات 20 کیلوگرم دانه به ازاء هر کیلوگرم نیتروژن مصرفی است . کارایی زراعی و درصد بازیافت ظاهری نیتروژن به چند عامل از قبیل زمان، مقدار، نوع و روش مصرف کود، رقم ، بارندگی و سایر متغیرهای مربوط به اقلیم بستگی دارد [.5] تلفات کودهای نیتروژنه به روش های مختلفی مانند تصعید، نیترات زدایی و آبشویی، باعث هدررفت نیتروژن و آلودگی آب های زیرزمینی و همچنین زیان اقتصادی می شود . آبشویی بین 15 تا 40 درصد، نیترات زدایی 9 تا 22 درصد و تصعید آمونیوم در خاک های آهکی بین 10 تا 70 درصد، هدرروی نیتروژن را در غلات شامل می شود . در کشور ما نیز به دلیل ارزان بودن کودهای نیتروژنه و توانایی و سهولت تهیه آنها توسط کشاورزان، مصرف آنها بی رویه بوده و در نتیجه کودهای نیتروژنه کارایی زراعی و درصد بازیافت ظاهری پایینی دارند هدف از این پژوهش مطالعه بررسی اثر بافت خاک در افزایش کارایی زراعی و درصد بازیافت ظاهری کودهای نیتروژنه در گندم می باشد

Authors

محمد بابااکبری ساری

کارشناس ارشد خاکشناسی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام

محمدجعفر ملکوتی

استاد و مدیر گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بی نام، دفتر آمار و فن‌آوری اطلاعات. 1383. معاونت برنامه‌ریزی ...
  • لطف‌اللهی، م، م‌ج ملکوتی، و ح. صفاری. 1383. افزایش کارایی ...
  • نظامی، س. 1383. تعیین روش مدیریتی مناسب برای افزایش تولید ...
  • Fan, X, Li, F, Lin, F and D Kumar. 2004. ...
  • _ 1999. Improving nitrogen use efficency for cereal production. Agronomy ...
  • نمایش کامل مراجع