ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای محصولات عمده زراعی در دشت آبپخش، شهرستان برازجان

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 681

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_409

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

هدف از ارزیابی تناسب اراضی، اختصاص دادن اراضی به بهترین و در عین حال سودآورترین نوع کاربری است. هدف ازاین مطالعه تعیین تناسب کیفی اراضی دشت شبانکاره (منطقه آبپخش) برای محصولات منطقه شامل گندم، جو و ذرتبوده است. این منطقه در انتهای غربی دشت شبانکاره در زون 39 ،بین 496100 تا 49900 شرقی و 3242200 تا 3246100 شمالی واقع است.آب و هوای منطقه گرم و خشک بوده و به مانند سایر مناطق بیابانی ایران،اختلاف دمای شب و روز زیاد است. بهار منطقه زود گذر بوده و گاهی پس از زمستان معتدل، بلافاصله تابستان فرارسیده و دما به شدت بالا می رود.مطابق آمار موجود، میانگین دمای سالیانه منطقه در حدود26/1 درجه سانتیگراد می باشد.معمولاً تابستان همراه با بادهای گرم و طوفان شن است. رژیم رطوبتی در منطقه برازجان،یوستیک متمایل به اریدیک اعلام شده است و رژیم حرارتی آن هایپرترمیک میباشد. نتایج ارزیابی اقلیم نشان داد که آب و هوایی منطقه برای محصول گندم، مناسبS1 و برای جو و ذرت نسبتاً مناسبS2 می باشد. نتایج ارزیابی کیفی نشان داد که کلاس تناسب برای گندم و ذرت نسبتاً مناسبS2 تانامناسبN2 وبرای جو مناسب S1 تا نامناسب N2 بود، که این امر بیشتر به واسطه محدودیت های خاک و در درجه بعد مربوط به محدودیت های شوری و پ هاش بود

Authors

فاطمه خواجه

دانشجوی کارشناس ارشد خاکشناسی گرایش پیدایش و رده بندی خاک

سیدعلی ابطحی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

غلامرضا زارعیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :