بررسی عملکرد دستگاه کمبینات ذرت و مقایسه آن با ماشین های خاکورزی و کاشت مرسوم از جنبه فنی واقتصادی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,483

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_442

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

دو نوع روش کاشت ذرت یکی روش کاشت مرسوم و دیگری روش کاشت با دستگاه کمبینات انجام گرفت و هردو روش به لحاظ زمان کاری، هزینه و میزان مصرف سوخت با هم مورد مقایسه و بررسی قرار گرفتند. عملیات خاکورزی وکاشت در هر روش شامل: 1 – روش مرسوم: در روش مرسوم از یک گاوآهن چهار خیش برای شخم زدن زمین، دیسک برای خرد کردن کلوخه ها و کلتیواتور برای زیر خاک کردن کود و ایجاد بستری مناسب برای کاشت بذر و یک کود پاش سانتریفیوژ برای پاشیدن کود در سطح مزرعه استفاده شد، همچنین از یک ردیف کار پنوماتیک برای انجام عملیات کاشت بذر استفاده شد. 2 – روش کمبینات: در این روش از یک گاو آهن چهار خیش برای عملیات خاکورزی و از یک دستگاه کمبینات پنوماتیک که عملیات خاکورزی ثانویه، کودکاری و عملیات کاشت بذر را باهم انجام می دهد استفاده شد. در هر دو روش برای کشیدن ادوات از یک تراکتور مدلMF 399 6 سیلندر) ساخت شرکت تراکتور سازی ایران استفاده شد عملیات خاکورزی و کاشت ذرت در هر دو روش در زمینی به مساحت 4 هکتار که به دو قسمت مساوی تقسیم شده بود انجامگرفت و متغیرهای زمان ، هزینه و میزان مصرف سوخت برای هر روش به صورت جداگانه مورد اندازه گیری و مقایسه قرارگرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آزمونT و توسط نرم افزارSPSS انجام گرفت. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که در انجام روشها (چه روش مرسوم و چه روش کمبینات) متغیرهای زمان، هزینه و مصرف سوخت نقش داشته و رابطه آنها معنا دار می باشد. یعنی با مقایسه میانگین این متغیرها در روش کمبینات با روش مرسوم نتیجه گرفتیم که میانگین این متغیرها در روش کمبینات بسیار کمتر از میانگین متغیرها در روش مرسوم می باشد گرفت.

Keywords:

روش مرسوم – دستگاه کمبینات – ماشین های خاکورزی – ماشین های کاشت

Authors

جواد نعمتی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، تهران، ایران

علی محمد برقعی

استاد، عضو هیئت علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

بابک بهشتی

استادیار، عضو هیئت علمی گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :