بررسی نقش آموزشهای ترویجی بر بهبود رفتار حرفه ای گندمکاران در راستای کشاورزی پایدار(مطالعه موردی گندمکاران شمال خوزستان

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 560

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_557

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

نظام توسعه کشاورزی پایدار یک نظام تولیدی است که برشیوه های نوین کشت دلالت دارد ارائه آموزشهای ترویجی دراشکال مختلف به بهره برداران لازمه اشاعه کشاورزی پایدار است تحقیق حاضر نقش آموزشهای ترویجی بر بهبود رفتارحرفهای گندمکاران در راستای نیل به کشاورزی پایدار را بررسی نموده است این تحقیق به لحاظ نوع کاربردی و با ماهیت علی ارتباطی است ، از نقطه نظر نحوه جمعآوری دادهها و اطلاعات مورد نیاز تحقیق، پیمایشی است ودراین تحقیق با استفاده از پرسشنامه ونرم افزارSPSSتعداد310 نفرکشاورزگندمکارازطریق فرمول کوکران تعیین و به عنوان حجم نمونه موردمطالعه وبررسی قرار گرفت. روایی پرسشنامه توسط گروه تخصصی تعیین و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/81 محاسبه شدنتایج همبستگی بین متغییرها نشان داد بین متغیرهای آموزشی – ترویجی (شرکت در دوره های آموزشی، شرکت دربازدیدهای ترویجی، ، میزان استفاده از نشریات ترویجی، میزان مشارکت در برنامه روزمزرعه، میزان مشارکت در مزراع تحقیقی- ترویجی، میزان ارتباط با کارشناسان ترویج، میزان ارتباط با محققان، میزان ارتباط با شرکت های مشاوره ای) ورفتار حرفه ای کشاورزان درراستای کشاورزی پایدار روابط مثبت ومعنی داری وجوددارد. نتایج حاصل از تجزیه تحلیل داده هادرخصوصاولویتبندی متغیرهای ترویجی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات نشان داد که متغیر های استفاده از خدمات آموزشی کارشناسان، شرکت در دوره های آموزشی گندم و استفاده از نشریات و کتب مربوط به گندم از بین متغیر های ترویجی دراولویت بهبود رفتار حرفه ای گندمکاران در راستای کشاورزی پایدارقرار گرفته اند. نتایج رگرسیون چند متغییره0/68تغییرات رفتار گندمکاران را در راستای کشاورزی پایدار با عوامل ترویجی، عوامل اقتصادی و اجتماعی، عضویت در تشکل های کشاورزی، میزان زمین آبی،تبیین می کند

Authors

داود ثمری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

ثریا رفیعی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

محمدصادق صبوری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اسدی، ه (1382). «تعیین سهم بودجه تحقیقت کشاورزی و بررسی ...
  • با یبوردی، م ملکوی، ج د. تولید و مصرف بهینه ...
  • بقی ع.، ع. کوچکی و _ زند(1375)، اصلاح نباتات در ...
  • حیاتی (1374)، سازه‌های اجتماعی - اقتصادی و تولیدی - زراعی‌موثر ...
  • خسروی پور. بهمن و برادران، مسعود. (1382). مقدمه ای ر ...
  • Betnu. T (1995), Research and Extension Linkage strategies in the ...
  • نمایش کامل مراجع