اثر مقادیر مختلف کودهای نیتروژن وفسفر بر میزان پروتیین خام و اجزای کیفی تریتیکاله به عنوان کشت دوم درشهرستان رشت

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 501

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_659

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

Abstract:

به منظوربررسی اثر مقادیر کود های نیتروژن وفسفر بر پروتیین خام و خصوصیات کیفی گیاه تریتیکاله (رقم جوانیرو)آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در اراضی شالیزاری موسئسه تحقیقات برنج کشور در رشت در سال زراعی 90-89 اجرا گردید. فاکتور اول مقادیر کود نیتروژن خالص در پنج سطح صفر، 50 و 100و 150و 200 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره و فاکتور دوم مقادیر کود فسفر خالص در چهار سطح صفر، 50و 00 و 150 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپر فسفات به عنوان تیمار های مورد بررسی منظور شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین مقادیر کود نیتروژن از نظر پروتیین خام تفاوت معنی داری وجود داشت و مقدار 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 17/39 درصد بیشترین میزان پروتیین خام را به خود اختصاص داد . در بین مقادیر کود فسفر نیز، مصرف 100 و 150 کیلوگرم در هکتار به ترتیب با میانگین های 14/39 و14/78 درصد بیشترین میزان پروتیین خام را داشتند. بیشترین نسبت برگ به ساقه متعلق به تیمار 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 0/361 بود. مقدار 2کیلوگرم در هکتار نیتروژن کمترین فیبر های محلول در شوینده های اسیدی را با میانگین 25/61 درصد دارا بود. مقدار 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و 100 کیلوگرم در هکتار فسفر بیشترین درصد خاکستر 9/83و8/62 را به خود اختصاص دادند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مقادیر 200 کیلوگرم نیتروژن و 100 کیلوگرم فسفر در هکتار به دلیل افزایش پروتیین خام ، خاکستر، نسبت برگ به ساقه و کاهش فیبر های محلول در شوینده های اسیدی برای کشت تریتیکاله رقم (جوانیرو) در اراضی شالیزاری رشت توصیه می گردد

Authors

شهرام کریمی پاشاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمحمدجواد میرهادی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد ربیعی

پژوهشگر موسئسه تحقیقات برنج کشور

رامین قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • لک، ش. سیادت، سع. فتحی، ق. هاشمی دزفولی، س اب. ...
  • -Assaeed, A.M. _ 1994. Yield response of forage Oats (Avena ...
  • Ayub, M., Nadeem, M.A., Tanveer, A., Tahir, M and Khan ...
  • Harmoney, K, R. _ C.A, Thompson .2005.Fertilizer Rate and placement ...
  • Rashid, M., Iqbal, M. 2011. Response of Sorghum (Sorghum bicolor ...
  • نمایش کامل مراجع