اثرات کم آبیاری و سطوح مختلف کود پتاسه بر عملکرد علوفه و کارآیی مصرف آب در شبدر ایرانی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,720

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_564

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

بهره وری آب کشاورزی از مهمترین موضوعاتی است که در سالهای اخیر مورد توجه جدی مجامع علمی آب و آبیاری قرار گرفته است . ( احسانی و همکاران ).1383 تنظیم و باز و بسته شدن روزنه های برگ، کنترل آب مصرفی، حفظ تعادل رطوبت و شادابی گیاه، کاهش آب مصرفی به ازاء هر واحد محصول تولیدی و ادامه کربن گیری در شرایط خشکی از نقشهای مؤثر پتاسیم در گیاه می باشد که باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر خشکی می گردند ( ملکوتی 1375). Saeedو همکاران 1997در یونجه نتیجه گرفتند چنانچه دور آبیاری از 7 به روز 14 روز برسد میزان محصول25 درصد کاهش خواهد یافت و رابطه بین ماده خشک و آب مصرفی یک تابع خطی میباشد . بررسیهای Amlid 1998 نشان می دهد مصرف 200 کیلو گرم در هکتار سولفات پتاسیم در شبدر قرمز منجر به افزایش عملکرد و وزن هزار دانه این محصول می گردد . Guobin و همکاران 1992 اثرات تنش آبی را برروی تولید پارامترهای رشد و روابط آب در دو گیاه شبدر و فالاریس در یک مرتع مخلوط مورد استفاده قرار داده و گزارش نمودند در شرایط بدون تنش تولید علوفه شبدر دو برابر علوفه تولیدی گیاه فالاریس می باشد . اما تحت تنش آبی 20 درصد اجزاء عملکرد و پارامترهای رشد در شبدر نسبت به گیاه فالاریس کاهش قابل ملاحظه ای می یابد . Piana و 1997 , pecetti تأثیر سه رژیم رطوبتی ( قطع آبیاری در اولین هفته گلدهی، قطع آبیاری در 10 تا 20 روز بعد از گلدهی و آبیاری مکرر در فصل گلدهی ) را بر روی عملکرد بذر 2 رقم شبدر برسیم (Seaton, Geralton) مورد بررسی قرار داده و گزارش نمودند تنش رطوبتی در مرحله گلدهی منجر به کاهش عملکرد بذر می گردد و این تأثیر در رقم Geralton نسبت به رقم Seaton کمتر می باشد در ضمن عملکرد بذر با آبیاری مکرر در فصل گلدهی کاهش پیدا می کند

Authors

محمود محمدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت

بیژن حقیقتی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احسانی، م. و ه.، خالدی. 1383. شناخت و ارتقاء بهره ...
  • ملکوتی، م.ج.1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی ...
  • Amlid, T.S. 1998. Phosphorus, Potassium and Sulphur nutrition of Red ...
  • El-Bably.A.Z. 2002. Effect of irrigation and nutrition of copper and ...
  • Guobin, L., D.R., Kemp and G.B. 1992. Water stress affects ...
  • Piano, E. and L. Pecetti. 1997. Effect of Water stress ...
  • _ L.A.M. and A.H. Elnadi 1997. Irrigation effects on the ...
  • نمایش کامل مراجع