بررسی تغییرات رطوبت و شوری خاک در روشهای مختلف کشت با استفاده از دستگاه TDR

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,483

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_571

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

دستگاهی است که برای اندازه گیری رطوبت ساخته شده است . همچنین با این دستگاه می توان شوری TDR خاک را نیز اندازه گیری کرد . اندازه گیری شوری خاک با این دستگاه سریع و غیر مخرب است و امکان اندازه گیری شوری خاک در مزرعه وجود دارد و نیازی به تهیه عصاره اشباع نیست و در مدت کوتاهی می توتوانان مقدار زیادی اندازه گیری انجام داد . در اندازه گیری شوری خاک با TDR ، اساس کار دستگاه بر اندازه گیری مقاومت ظاهری خاک و یا هدایت الکتریکی توده خاک به جریان الکترومغناطیس می باشد [.5] اولین باردالتون و همکاران [2] بیان کردند که می توان از رابطه کاهش ولتاژ امواج دستگاه TDR در اثر شوری برای اندازه گیری شوری توده خاک استفاده کرد . شوری توده خاک به رطوبت خاک، شوری محلول خاک و شکل هندسی ذرات خاک بستگی دارد . رابطه بین شوری توده خاک و شوری محلول خاک به صورت زیر است ECa=ECw. θ. T(θ) +ECs ) 1 ) دراین رابطه، ECa شوری توده خاک ) ) ds/m ، ECw شوری محلول خاک ) ) ds/m ، θ رطوبت خاک بر حسب حجمی، ) T(θ ضریب انتقال که به شکل هندسی حفرات خاک بستگی دارد و ECs هدایت الکتریکی فاز جامد خاک ( شوری کاتیونهای جذب شده به ذرات رس ) که این عدد ناچیز می باشد و قابل چشم پوشی است . رابطه بالا به شکل زیر نیز می تواند نوشته شود ( از ECs به علت کوچکی مقدار آن چشم پوشی شده است ). ECa= ECw .θb / θs ( 2 ) که b ضریب کالیبراسیون بوده و عدد 2/5 مناسب اکثر خاکها می باشد، θs مقدار رطوبت حجمی در حالت اشباع و θ رطوبت حجمی خاک در موقع قرائت رابطه بین شوری محلول خاک و شوری عصاره اشباع [1] به صورت زیر است : ECw = [ ECe. ρb. Sp /100 .θw ] ( 3 ) که در این رابطه ECw شوری محلول خاک ) ) ds/m ، ECe شوری عصاره اشباع خاک ) ) ds/m ، θw مقدار رطوبت خاک بر حسب حجمی، ρb مقدار وزن مخصوص ظاهری خاک بر حسب مگاگرم بر متر مکعب و Sp درصد اشباع بر حسب وزنی می باشند . به دلیل وجود تنش های شوری و رطوبتی در اراضی منطقه سیستان، این تحقیق با هدف مطالعه تغییرات شوری و رطوبت در روش های مختلف کاشت و مقادیر مختلف آبیاری اجرا گردید

Authors

محمدرضا پهلوان

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

سیدعلیرضا موحدی نائینی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

غلامرضا اعتصام

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

غلامعلی کیخا

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Corwin, D.L., and Lesch, S.M. 2005. Apparent soil electrical conductivity ...
  • Dalton, F.N., Herllelarath, D.S., Rawlin, S., and Rhoades, J.D. 1984. ...
  • Fahong, W., Xuging, W., and Sayre K. 2004. Comparison of ...
  • Hoffman, G.J., Howell, T.A., and Solomon, K.H. 1990 _ Management ...
  • Persson, M. 1997. Soil solution electrical conductivity measurements under transient ...
  • Rhoades, J.D., Ratts, P.A., and Prather, R.JI. 1976. Effects of ...
  • نمایش کامل مراجع