بررسی میزان فرسایندگی باران در منطقه گلستان با بکارگیری سیستم GIS

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,162

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_591

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

فرسایش خاک به جدا شدن ذرات خاک از سطح خاک و انتقال و در نهایت رسوبگذاری آنها در نقطهای دیگر اطلاق میگردد . فرسایندگی باران یکی از عوامل مهم فرسایشزا در جداسازی و انتقال ذرات خاک است و نقش مستقیمی بر میزان فرسایش خاک دارد . تاکنون با توجه به موقعیت جغرافیایی، مقیاس، شرایط محلی و نوع اندازه - گیری، شاخصهای مختلف فرسایندگی باران ارائه شده است . [6] بهطور کلی شاخصهای فرسایندگی باران را میتوان در قالب دو گروه شاخصهای مبتنی بر انرژی جنبشی و شدت بارندگی و شاخصهای مبتنی بر آمار سهل الوصول بارندگی تقسیم بندی نمود . یکی از محدودیتهای گروه اول، نیاز آنها به آمار شدت بارندگی ( با فواصل کوتاه مدت ) میباشد و میتوان شاخصهای ویشمایر و هادسون را از مهمترین آنها بشمار آورد . از اینرو محققان در صدد ارائه شاخصهای سادهتر بودهاند، بطوریکه شاخصهای دسته دوم ارائه شدند . از جمله دو شاخص ) P 2 /P مورگان، (1995 و ∑ PI2/P معروف به شاخص فورنیه اصلاح شده از شاخص فورنیه اصلاح شده (MF) در تعیین فرسایندگی باران در بسیاری از تحقیقات استفاده شده است . از جمله رنارد و فریموند [6] ،شاهویی و رفاهی و سپاسخواه با انتخاب شاخص مناسب فرسایندگی باران و تهیه نقشههای فرسایندگی میتوان در برنامهریزی ، ارائه و اجرای طرحهای مناسب مربوط به حفاظت خاک و تحقیقات مربوط به آب و خاک کمک نمود . مختارزاده، م (1367) برای چند ایستگاه سینوپتیک این شاخص را محاسبه کرد ] . [ 4 سرخوش (1374) با استفاده از شاخص فورنیه اصلاح شده و حداکثر بارندگی روزانه و برآورد EI30 برای سه استان فارس و بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد نقشه فرسایندگی را ارائه کرده - است ] . [ 2 با توجه به مطالعات انجام شده در فوق و محدودیت در تعداد ایستگاهها و نیز نوع میانیابی، هدف از انجام این تحقیق پهنهبندی میزان فرسایندگی باران در استان گلستان با بکارگیری آمار درازمدت بارندگی در ایستگاههای مختلف هواشناسی و با استفاده از سیستم GIS بود .

Authors

حسین شریفان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان - گروه مهندسی آ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سپاسخواه، ع، ر.، 1373. تخمین ضریب فرسایش‌زایی باران در ایران، ...
  • سرخوش، پ، 1374. تعین شاخص فرسایش‌زایی باران در استان‌های فارس، ...
  • شاهویی، ص. و رفاهی، ح.، 1375. استفاده از جداول شدت-مدت ...
  • مختارزاده، م.، 1367. تعیین فاکتور فرسایندگی (R) فرمول ویشمایر برای ...
  • Arnoldus, H.M.J., 1980. An approx imation of the rainfal factor ...
  • Renard, K.G., and J.R. Freimund, 1994. Using monthly precipitation data ...
  • نمایش کامل مراجع