بررسی کار آمد ترین روش ذخیره نزولات آسمانی و کاهش رسوب ( کنتور فارو و پیتینگ)

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,823

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_638

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

با افزایش جمعیت و عدم الگوی مناسب بهربرداری در آینده ای نچندان دور کشور ما با مشکل کمبود آب و افزایش فرسایش مواجه خواهد شد . میانگین بارش سالانه ایران 400 میلیارد متر مکعب است . افزون بر آن ، 5 میلیون متر مکعب نیز خالص ورودی از همسایگان می باشد که مجموع آنها 7/8 در صد بصورت آبهای سطحی مورد استفاده قرار گرفته، 8/8 در صد صرف تغذیه آبخوان ها شده، 70/2 درصد به صورت تبخیر و تعرق از بین رفته و 13/2 درصد به گونه هرزآب هدر می رود . میزان فرسایش خاک در سطح جهانی حدود 10 تن در هکتار و در ایران بالغ بر 25 تن در هکتار می باشد که با گذشت زمان بر شدت آن افزوده می شود . این مقدار در استان سیستان و بلوچستان بطور چشمگیری افزایش می یابد . بیشتر نواحی ایران دارای آب وهوای خشک ونیمه خشک می باشد و به همین جهت مراتع طبیعی می تواند به خوبی در حفظ آب و خاک این گونه مناطق کمک شایانی بنمایند . حفظ منابع طبیعی علاوه بر آنکه از آب موجود حداکثر استفاده را می نماید، خاک حاصلخیز سطح الارض را نگه می دارد . زندگی کلیه نباتات و حیوانات به آب بستگی دارد و زمین مهمترین منبع ذخیره آب محسوب می شود و از این جهت افزایش رطوبت خاک و کنترل فرسایش مهمترین اصل منابع طبیعی را تشکیل می دهد . با اصلاح سطح خاک به منظور افزایش قابلیت نفوذ آب ،ظرفیت نگهداری آب افزایش یافته و در نتیجه کاهش و یا قطع جریان سطحی آب را سبب می شود که در نهایت فرسایش خاک کاهش یافته و قطع خواهد شد . ایجاد شیار در روی خطوط میزان ، ایجاد جوی ( بانکت ) در روی خطوط میزان، چاله چوله، ایجاد مانع برای انباشته شدن برف، پخش آبهای هرز، شل کردن خاک تحت الارض بدون به هم زدن حالت طبقات خاک و تراس بندی از مهمترین عملیات اصلاح سطح خاک به حساب می آیند .

Authors

منصور جهان تیغ

دانشجوی دکتری دانشگاه پونا کشور هندوستان و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کوثر سید آهنگ، 1374، مقدمه ای بر مهار سیلابها و ...
  • مصداقی، منصور، 1372، مرتع داری در ایران، آستان قدس رضوی. ...
  • رفاهی، حسینعلی، 1375، فرسایش آبی و کنترل آن، دانشگاه تهران. ...
  • علیزاده، امین، 1368، فرسایش و حفاظت خاک، ترجمه، موسسه چاپ ...
  • وهابی، محمدرضا و همکاران، 1379، بررسی و مقایسه خصوصیات نفوذ ...
  • برومند نسب، سعید، گزین، (1378)، تاثیر پوشش گیاهی بر میزان ...
  • شوکت فدایی، محسن - سندگل، عباسعلی، 1378، مقدمه ای بر ...
  • Branson, F.A, R.F. Miller, and I.S .Mcqueen 1966. Contour furrowing, ...
  • Vallentin, john F.1977, Range Development and Impro Vements, Brigham young ...
  • H.BISWELL, Prepared for international conferancon water for peace Washington, D.C., ...
  • نمایش کامل مراجع