سامانه های سطوح آبگیر باران روشی مناسب و مطمئن برای مقابله با کم آبی در مناطق خشک و نیمه خشک

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,379

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_641

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

اگرچه آب یکی از عناصر طبیعی است که به فراوانی در کرة زمین یافت می شود، اما %97 از آبهای موجود در جهان شور و غیر قابل شرب و استفاده در کشاورزی هستند . از %3 باقیمانده نیز بخش اعظمی به صورت جامد در قطبهای شمال و جنوب متمرکرند . بنا براین وضعیت نامساعد منابع آب شیرین دنیا، بشر را بسوی راه حلهائی نوین در ارتباط با نحوة استحصال آب سوق می دهد . یکی از قدیمی ترین و در عین حال ناشناخته ترین و پیچیده ترین روشهای مزبور، استحصال آب از سطوح آبگیر باران برای مصارف شرب، بهداشتی و کشاورزی می باشد . جمع آوری آب باران بدین طریق قدمت چندین هزار ساله داشته و از دیرباز در بسیاری از مناطق جهان و ایران مرسوم و معمول بوده است . هدایت آب از حوضچه های درختان به پای هر درخت از جمله این روشها برای کشاورزی می باشد . این روش در افریقای شمالی، افغانستان، استرالیا، هند، فلسطین اشغالی، مکزیک و پاکستان مورد استفاده بوده و بررسیهائی توسط محققین مختلف دراین مناطق انجام شده است . در ایران نیز سپاسخواه و همکاران، آهنگ کوثر، اسماعیل رهبر، مهدیزاده و همکاران و موحد دانش بررسی هائی را در خصوص استفاده از سامانه های سطوح آبگیر باران برای تأمین آب مورد نیاز درختان انجام داده و نتایج رضایت بخشی را بدست آورده اند . این بررسی نیز و به منظور بهره برداری بهینه از ریزشهای جوی و چگونگی ذخیرة رطوبت در خاک برای کشت درختان در مناطق خشک و نیمه خشک صورت گرفته است .

Authors

حسن انگشتری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی .

رضا غفوریان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی .

محمد روغنی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :