بررسی اثر آلاینده های هیدروکربنه نفتی ( گازوئیل ) بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک آلوده

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,367

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_654

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

متأسفانه یکی از اجزای لاینفک رشد سریع جمعیت و فرایند های صنعتی شدن، ایجاد آلودگی های زیست محیطی می باشد . در بسیاری از موارد بی توجهی به مناطق آلوده و یا مناطقی که در معرض آلودگی قرار دارند، اثرات جبران ناپذیری بر سلامت محیط زیست و به تبع آن بر ادامه نسل سالم بشری، خواهد داشت . در مناطق مختلف بویژه نفت خیز کشور، آلودگی های موضعی و مناطقً گاها وسیع در پی نشت و یا عدم توجه در انتقال مواد نفتی مشاهده می شود . فرآورده های نفتی در عین سودمندی برای ایجاد رفاه و راحتی زندگی انسان امروزی، می توانند با ورود به چرخه غذایی انسان ها مسبب ایجاد انواع بیماری ها از جمله سرطان باشند؛ چنانچه طی تحقیقات متعدد خاصیت سرطانزایی و موتاژنی بسیاری از ترکیبات هیدروکربنه به اثبات رسیده است که از جمله این ترکیبات می توان به ) PAHs ترکیبات آروماتیکی چند حلقه ای ) اشاره کرد . خاک به عنوان بستر تولید مواد غذایی مورد نیاز انسان ها از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار است و به همین اندازه گاهاً مورد بی توجهی قرار می گیرد . ورود انواع مواد آلاینده به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم ( از طریق آب و هوا ) ، این محیط را دستخوش تغییرات می کند که مانند تمام اجزای طبیعت، خاک نیز همواره در جهت برخورد با تغییرات وارد عمل می شود؛ اما در برخی موارد تعادل موجود در خاک بر هم خورده و خاک با چالشی به نام آلودگی مواجه می شود . در این مواقع دخالت بشر به منظور کمک به فرایند های طبیعی پاکسازی و تسریع آنها، ضروری به نظر می رسد؛ از جمله روش های پاکسازی که امروزه توجه زیادی به آن می شود گیاه پالایی است که طبق تعریف روشی است که با ادغام تکنولوژی های بشری و فرایند های طبیعی پاکسازی، آلاینده ها را از محیط های آلوده حذف می کند؛ اما آنچه در این فرایند از اهمیت ویژه ای برخوردار است، استقرار جوامع پایدار گیاهی ست که از سلامت کافی برخوردار بوده و توان مقابله با آلاینده ها را داشته باشند [3] ؛ در این راستا بررسی تغییرات ویژگی های خاک به عنوان اولین محیط ملاقات گیاه با مواد آلاینده و واسطه بین این دو ضروری به نظر می رسد . به این منظور، این تحقیق با هدف بررسی اثر مواد آلاینده هیدروکربنه ( گازوئیل ) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک صورت گرفت

Authors

نفیسه رنگ زن

دانشجوی سابق کارشناس ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید

احمد لندی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Biderbeck, V. O., Jacques. R. M. 1993. Use of Heavy ...
  • Burchhard, S. R., Pirkl, D. 2004. A Study of Soil ...
  • Frick, _ M., Farrel, R. E., Germida. J. J. 1999. ...
  • نمایش کامل مراجع