بررسی روند تغییرات سرب در خاک تیمارشده با کمپوست شهری و لجن فاضلاب طی شش سال متوالی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 903

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_656

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

وجود مواد معدنی و فلزات سنگین در کمپوست و لجن فاضلاب محتمل است و چه بسا مصرف بی رویه آن و بدون اعمال مدیریت خاص موجب آلودگی و شوری خاکها گردد که خطرات جبران ناپذیری به بار می آورد یکی از عوامل مهم و تعیین کننده کیفیت کود کمپوست و لجن فاضلاب مقدار وفرم عناصر سنگین آن است مصرف این کودها در کشاورزی می تواند باعث انتقال عناصر سنگین به گیاه واز آن طریق به دامها وانسان شود . گزارشات زیادی وجود دارد که نشان میدهد فاضلابهای پالایش نشده توانایی افزایش اندازه عناصر سنگین را در خاک داشته و در برخی جاها به مرز زیان آوری هم رسانده است . مک فرسون گزارش می کند که بین انباشتگی عناصر سنگین در خاک و گیاهان با اندازه کل پساب بکار رفته در یک سال همبستگی چشمگیری دیده می شود همچنین در تحقیقی که طی 6 سال با مصرف کمپوست، بر روی تناوب گندم، ذرت وچغندر قند انجام گرفته نشان داد که عنصر روی در دانه گندم ومس در چغندر قند افزایش یافته است . با این حال عناصری مانند کادمیم، کرم ونیکل هیچگونه افزایشی در محصول نشان ندادند از بین عناصر سنگینی که در لجن فاضلاب و کمپوست شهری مورد تجزیه قرار گرفته اند سرب بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است عامل انتقال سرب به خاک علاوه بر کودهای کمپوست و لجن فاضلاب، وسایل موتوری، خراشیدگی لاستیکها، کارخانه های لاستیک و پلاستیک سازی، حشره کشها، باطری های اتومبیل ها و استفاده از رنگ می باشد . pH و CEC اصلی ترین خواص خاک در غیر متحرک شدن سرب هستند . غلظت بحرانی سرب کل در خاک 100-400 میلی گرم در کیلوگرم خاک گزارش گردیده و حد بحرانی آن در گیاه 30-300 میلی گرم در کیلوگرم است ] . [ 1 کاهش جذب سرب در گیاه با افزایش فسفر ، مواد آلی ، و pH خاک مرتبط است

Authors

علیرضا مرجوی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

محمود صلحی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • صلحی، محمود، محمد جعفر ملکوتی و سعید سماوات. 1384. پراکنش ...
  • مرجوی، علیرضا .1383. بررسی روند تجمعی بعضی از عناصر سنگین ...
  • Chang, A.C., J.E.Warneke, A.L.Page and L.J. Lund.1984. Accumulation of heavy ...
  • Cortellini, L.1999. Effects of content of organic matter, nitrogen and ...
  • Dalzell, H.W. , A.J .Biddlestone, K.R.Gray and K .Thurairagan. 1987.Soil ...
  • Mcpherson, J.B. 1979.Land treatment of wastewaters at werribee, past, present ...
  • Treatment and use of sewage effluent for Irrigation. 1985.Pes-cod _ ...
  • نمایش کامل مراجع