آیا منابع مختلف نیتروژن و تقسیط آن با عث افزایش عملکرد زعفران می شود

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 928

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_099

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

در حالیکه نیتروژن به عنوان گلوگاه رشد گیاهان مطرح است و زعفران در طول فصل سرد و پرباران رشد می کند آیا با تقسیط کود نیتروژن از منابع مختلف می توان عملکرد زعفران را افزایش داد؟ به منظور بررسی اثر انواع مختلف کودهای نیتروژنی و تقسیط آن بر عملکرد زعفران طرحی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به مدت چهار سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گناباد اجرا شد. تیمارهای طرح عبارت از فاکتور اول نوع کود نیتروژنی شامل (اوره، نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم) و فاکتور دوم تقسیط کود شامل (مصرف تمام کود در یک قسط، پس از زاج آب: مصرف کود در دو قسط مساوی با فاصله یک ماه: و مصرف کود در سه قسط با فاصله یک ماه) بود. نتایج حاصل نشان داد که در طول تمامی سال ها اوره در بین منابع کود نیتروژن مورد استفاده بیشترین تأثیر را با عملکرد گل زعفران داشت و بیشترین ع ملکرد از تیمار دو بار تقسیط یک بار در زمان زاج آب (آبیاری زعفران بلافاصله پس از اتمام دوره گل د هی زعفران را زاج آب می گویند) و دیگری با فاصله یک ماه از آبیاری زاج آب بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده در شرایط مشابه با شرایط اجرای این آزمایش مصرف اوره در دو قسط یکی زمان زاج آب و دیگری با فاصله یک ماه پیشنهاد می گردد.

Authors

حمیدرضا ذبیحی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و اب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سعید رضائیان

عضو تحقیقات پنبه و گیاهان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

محمدرضا رمضانی مقدم

عضو بخش گیاهان لیفی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - بهنا، م. ر. 13. اثرات سطوح مختلف کود شیمیایی ...
  • - رضائیان، س. و م. پاسبان. 1380. بررسی تاثیر کودهای ...
  • صادقی، ب، م، رضوی و م، مهاجری.367. اثر مقادیر مختلف ...
  • نمایش کامل مراجع