مطالعه همزیست پذیری گیاه کنگر فرنگی (Cynara scolymus) تحت تلقیح قارچ اندوفیت Piriformospora indica

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 590

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_144

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

به قارچهای همزیتسی که توانایی کلونیزه شدن در ریشه گیاه میزبان خود را دارند که سبب افزایش سطح جذب و تبادل بهینه مواد و عناصر غذایی در پیکره گیاه می شوند، اندوفیت می گویند. بررسی اثرات چشمگیر رابطه ریشه- قارچ در افزایش رشد رویشی و عملکرد گیاه، م قاومت به بیماریها و افزایش تولید متابولیت های ثانویه، تنها در چند سال اخیر و همزمان با کشف و بر رسیدن امکان تکثیر قارچ Piriformospora indica بر روی محیط کشت مصنوعی و در برگیری طیف وسیع میزبانی این قارچ از گیاهان تک لپه تا دو لپه مورد کاوش بیشتر قرار گرفت. این گزارش نیز بر آن است که افزون بر بررسیدن امکان همزیت گرایی این قارج از طریق روش رنگ آمیزی ریشه و مشاهده اسپورهای قارچی در بافت کورتکس و نیز روش مولکولی PCR رشد پیکره گیاهی را نسبت به شاهد از طریق چارچوب طرح کاملاً تصادفی در دو تیمار شاهد و آلوده و با 3 تکرار، در شرایط گلخانه (شدت نور 2500 لوکس، 16 ساعت روشنایی و دمای متوسط 25 درجه سانتیگراد) را اندازه گیری نماید. دست آوردها با روش مقایسه اختلاف کمترین دامنه، حاکی از آ« بودند که طول پیکره گیاه به فاصله هر سه روز طی دو هفته از تاریخ 91/11/25 تا 91/12/8 نسبت به شاهد رشد معناداری داشته است. همچنین تعداد ریشه های جانبی و حجم توده ای ریشه گیاهان کلونیزه شده نسبت به شاهد به نحو چشمگیی افزایش یافته است که دست آورد آن افزایش توانایی در تبادل عناصر غذایی، افزایش احتمالی میزان اکسین، افزایش سطح کارایی فتوسنتز از راه افزایش سطح پهنای برگ بوده است.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :