تأثیر تنظیم کننده رشد جیبرلین بر برخی خصوصیات کمی و مورفولوژیکی گیاه دارویی اسفرزه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 377

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_159

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

به منظور بررسی تأثیر کاربرد تنظیم کننده رشد گیاهی جیبرلین بر عملکرد کمی و مورفولوژیکی گیاه دارویی اسفرزه (.Plantago psyllium L)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی (RCBD) در 13 تیمار و 3 تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل شاهد، (ppm 25 GA(3 و (ppm 50 GA(3 به صورت خیساندن بذر قبل از کاشت، محلول پاشی بعد از کاشت، خیساندن بذر قبل از کاشت و محلول پاشی بعد از کاشت اعمال گردیدند. صفات مورد بررسی شامل ارتفاع گیاه، تعداد شاخه های جانبی، تعداد سنبله در گیاه، وزن تر و خشک ساقه بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان د اد که کاربرد جیبرلین بر روی صفات ارتفاع گیاه، تعداد شاخه های جانبی، تعداد سنبله در گیاه و وزن تر ساقه در سطح یک درصد معنی دار گردید. صفت وزن تر ساقه در سطح پنج درصد معنی دار شد. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین میزان ارتفاع بوته در (ppm 25 GA(3 (محلول پاشی پس از کاشت) و (ppm 25 GA(3 (خیساندن بذر قبل از کاشت و محلول پاشی از کاشت) و (ppm 50 GA(3 (محلول پاشی پس از کاشت) مشاهده گردید. همچنین بیشترین میزان تعداد شاخه جانبی و تعداد سنبله در بوته، در مورد تیمار (ppm 25 GA (3 (خیساندن بذر قبل از کاشت) به دست آمد. از طرف دیگر بیشترین میزان وزن ترساقه، در تیمار (ppm 25 GA(3 (خیساندن بذر قبل از کاشت) و (ppm 25 GA(3 (خیساندن بذر قبل از کاشت و محلول پاشی پس از کاشت) مشاهده گردید. در مورد وزن خشک ساقه، بیشترین میزان در تیمار (ppm 25 GA(3 (خیساندن بذر قبل از کاشت و محلول پاشی پس از کاشت) به دست آمد.

Authors

عاطفه دستور

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی مهرآفرین

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

حسنعلی نقدی بادی

دانشیار پژوهش، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

فرحناز خلیقی سیگارودی

استادیار گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ امیدبیگی، ر. 1384. رهیافت‌های تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ...
  • _ رجبیان، ط. 1386. اثر جیبرلیک اسید و سرمادهی بر ...
  • Zhao, D. and D. Ooterhuis. Physiological response of growth ch ...
  • نمایش کامل مراجع