بزرسی، شناسایی و جمع آوری بذر گیاهان دارویی استان خزاسان شمالی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 531

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_166

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

گیاهان دارویی ذخایر ژنتیکی با ارزشی هستند که در عرصه های منابع طبیعی کشور وجود دارند و شناسایی و حفاظت از آنها از وظایف عمده متولیان، بهره برداران و دوستداران منابع طبیعی کشور است. استان خراسان شمالی با وسعت 28182 کیلومتر مربع، به لحاظ تنوع آب و هوائی، توپوگرافی و اکولوژیکی و با توجه به وجود منطقه اکوتو بین دو ناحیه آب و هوایی مرطوب استان گلستان و نیمه خشک استان خراسان شمالی، دارای پوشش گیاهی بسیار متنوع و ذخایر ژنتیکی گیاهی بسیار ارزشمند می باشد که درصد بالایی از آن را گیاهان دارویی تشکیل می دهد. طی چهار سال اجرای طرح تحقیقاتی جمع آوری و شناسایی بذور گیاهان دارویی استان خراسان شمالی تعداد 581 نمونه بذر شناسایی و جمع آوری گردید. با توجه به اینکه استان خراسان شمالی دارای تنوع آب و ه وایی بوده و مناطق مختلف آن از لحاظ مراحل فنولوژیکی و رسیدن بذر گیاهان دارویی متفاوت می باشند، برهمین اساس تقویم زمانی مراجعه به نقاط مختلف استان تهیه گردید و بر آن اساس مراجعه برای جمع آوری بذر انجام گردید. با توجه به اینکه در مرحله رسیدگی بذر بوته گیاهان دارویی ممکن است خشک شده و گیاه به خوبی قابل شناسایی نباشد، در مواردی در مرحله گلدهی به مناطق مختلف استان مراجعه شده و نمونه گیاهی جهت شناسایی جمع آوری شد. مشخصات مربوط به محل جمع آوری گونه ها شامل ارتفاع، وضعیت توپوگرافی، خاک، مختصات جغرافیایی، اقلیم، و خصوصیات گونه گیاهی و بذر جمع آری شده در فرمهای مربوطه ثبت گردید. بر اساس بررسی های انجام شده روی نمونه های جمع آوری شده مشخص گردید که بیشترین تعداد نمونه مربوط به خانواده های Brassicaceae, Labiatae و Umbelliferae بود. خانواده های Compositae, Mahvaceae و Plantaginaceae در رده های بعدی قرار گرفتند. براساس تحقیقات انجام شده تاکنون حدود 300 گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده که با تداوم انجام فعالیتهای تحقیق و شناسایی این تعداد افزایش خواهد یافت.

Authors

علی اکبر عامری

استادیار فیزیولوژی گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مهدی ایمانی

کارشناس پژوهشی گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آیدانی، ، قهرمانی نژاد، ف. و جوهرچی، م.، 1383. معرفی ...
  • سفید کن، ف. 1387 .برنامه راهبردی تحقیقات گیاهان دارویی. موسسه ...
  • شاد، ق. ستجری، غ. 1380. طرح شناخت مناطق اکولوژیک _ ...
  • نمایش کامل مراجع