مطالعه اکولوژیکی گیاه دارویی کور (Capparis spinosa) در استان یزد

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 704

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_197

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

امروزه در جهان توجه ویژه ای به گیاه دارویی و تولیدات طبیعی می شود و هر روز بر اهیمت آن افزده می شود. با توجه به ارزش و اهمیت این گیاهان و مصرف روزافزون، شناخت نیاز های اکولوژیک این گیاهان در حفاظت و امکان اهلی کردن آنها اهمیت حیاتی دارد. کور با نام علمی Capparis spinosa متعلق به تیره Capparidaceae می باشد. بررسی های میدانی و کتابخانه ای نشان د اد که این گونه در سطح قابل توجهی از استان یزد از جمله شهرستان های اردکان، صدوق، بهاباد و طبس رویش دارد. این گیاه در مناطقی با بارندگی 50 تا 100 میلیمتر و دمای تابستانی 40 درجه و بیشتر به خوبی رشد کند و در مناطق با گرمای خشک و نورشدید نیز سازگاری دارد. این گونه که در برابر آفات و بیماریها مقاومت بالایی دارد و خاکهای شنی و شنی- رسی را سازگاری دارد. این گونه که در باربر آفات و بیماریها مقاومت بالایی دارد و خاکهای شنی و شنی- رسی را ترجیح می دهد، مقاوم به شوری است و در محدوده ارتفاعی 1050 تا 1900 متر رویش می نماید. مطالعه فنولوژی نشان داده که رشد این گیاه در ا سفند ماه آغاز و نهایتاً رشد میوه در اواخر خرداد تا تیرماه کامل می گردد. کور دارای ترکیبات شیمیایی مختلف مانند روتین، اسید کاپریک و آنتی اکسیدان می باشد. در طب سنتی از این گیاه به عنوان مدر، قابض و برای رفع کم خونی، ضعف عمومی همراه با ضعف اعصاب و نقرس مقوی استفاده می شود.

Authors

علی میرحسینی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

عباس زارع زاده

کارشناس بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

محمدرضا عرب زاده

کارشناس بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -باغستانی میبدی، ناصر، 1379، گزارش نهایی طرح جمع آوری و ...
  • زارع زاده، عباس و همکاران _ 1379، گزارش نهایی طرح ...
  • میرحسینی، علی و همکاران .، 1385، گزارش نهایی طرح جمع ...
  • نمایش کامل مراجع