بررسی ترکیبات شیمیای روغن فرار آویشن کوهی (.Thymus kotschyanus Boiss) و آویشن کرک آلود (.Thymus pubescens Boiss) جمع آوری شده از دو منطقه مختلف در دامنه های البرز

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 762

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_245

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

مقدمه: گونه های اویشن از گیاهان دارویی بسیار مهمی هستند که به طور فراوان استفاده می شوند. برخی خواص روغنی فرار انواع آویشن، مربوط به دو ترکیب تیمول و کارواکرول است. روغن فرار گل و برگ های آویشن، دارای اثر ضد اسپاسم، ضدنفخ، ضدرماتیسم، ضد سیاتیک و ضد عفونی کننده قوی است. در داروسازی از روغن فرار آویشن برای تهیه محلول های دهان شویه و شربت ضد سرفه استفاده می شود. هدف: هدف از این تحقیق آن است که ترکیبات متشکله روغن فرار آویشن کوهی و آویشن کرک آلود جمع آوری شده از دو منطقه مختلف استان البرز بررسی گردد تا ترکیبات اسانس این دو گونه از نظر کمیت و کیفیت مورد مقایسه با هم قرار گیرد. روش بررسی: سرشاخه گلدار این گیاهان در خرداد ماه 1391 از روستای میرطالقان واقع در دامنه های جنوبی البرز و شهرستان آسارا واقع در دامنه های شمالی البرز جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در دمای محیط، روغن های فرار آن جداگانه به روش تقطیر با آب در مدت 3 ساعت به دست آمدند. ترکیبات شیمیایی اسانس ها با استفاده از دستگاه GC/MS شناسایی و تعیین مقدار گردیدند. نتایج: بازده اسانس گیری بر اساس وزن سرشاخه های خشک، برابر 2/3 (طالقان)، 2/5 (آسارا) محاسبه گردید. در مجموع 21 ترکیب شناسایی شد که به ترتیب تفکیک منطقه آسارا- طالقان عبارتند ا ز: کارواکرول (6/54-1/46%)، گاماترپینن (4/68-6/08%)، پاراسیمن (2/35-5/3%)، لینالول (7/07-0/21%)، فنل (48/52-53/60%)، بتاکاریوفیلن (0/83-1/96%)، آلفا پینن (1/98-2/39%)، کامفن (0/25-1/73%)، میرسن (0/71-2/33%)، آلفاترپینن (0/15-2/13%)، که بالاترین غلظت را به خود اختصاص می دهند. نتیجه گیری: نمونه منطقه طالقان علی رغم آنکه کمترین بازده اسانس را داشته اما دارای بیشترین مقدار ترکیبات اختصاصی مربوط به روغن قرار آویشن است. البته عوامل مختلف از جمله ارتفاع از سطح دریا، اقلیم منطقه، محیط خاک،موقعیت جغرافیایی و نوع گونه میتواند تأثیر بسزایی بر کیفیت و کمیت بازده و ترکیبات تشکیل دهنده گیاه داشته باشد.

Authors

مهرناز ابوالحسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

شادی کیایی

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

بابک باباخانی

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • شفیعی، عباس، طباطبایی، مجتبی، جاویدنیا، کتا یون 1376 . چکیده ...
  • قاضیان، ف، 1389، مروری بر گیاه آویشن شیرازی، فصل نامه ...
  • Adams RP. Id entification of Essential Oil Components by Gas ...
  • Jamzad Z. Thymus, Publications of Research Institute of Forests and ...
  • Rustaiyan A, Masoudi S, Monfared A, Kamalinejad M, Lajevardi T, ...
  • Sefidkon F, Jamzad Z, Yavari R, Nouri-Sharg D and Dabiri ...
  • Sefidkon F, Asgari F and Ghorbanli . Essential oil composition ...
  • Sefidkon F, Dabiri M and Mirmostafa SA. The essential oil ...
  • Shahrokhi NB. The Methods of Qualitative Control of Medicinal Plants ...
  • Stahl-Biskup E and Saez F Thyme. 1st ed. Taylor & ...
  • Swigar AA and Silverstein RM. Monoterpenes. 1st ed. Aldrich Chemical ...
  • نمایش کامل مراجع