بررسی توزیع چشمه ها در ارتباط با سازندهای زمین شناسی به عنوان جاذبه های ژئومورفوتوریستی در مناطق کویری (حوضه مطالعاتی بردسکن)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 608

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TGES01_476

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393

Abstract:

هدف اصلی این پژوهش بررسی پراکندگی و تراکم چشمه های دارای جریان دبی دائمی به عنوان یکی از جاذبه های ژئومورفوتوریسم در هر یک از سازندهای زمین شناسی در سطح حوضه آبریز بردسکن می باشد. این حوضه منطبق بر یکی از زیرحوضه های کویر مرکزی ایران می باشد که با توجه به کویری بودن منطقه مورد مطالعه، وجود چشمه هایی، با جریان دبی دائمی می تواند به عنوان یکی از پدیده های جاذب ژئومورفوتوریستی مورد بررسی قرار بگیرد. در این مطالعه از روش زمین مختصات جاذبه های ژئومورفوتوریستی استفاده شده است. در مرحله اول ابتدا نقاط چشمه های دارای جریان آب دائم، طی عملیات میدانی توسط GPS شناسایی و نمونه برداری شدند و سپس با کمک تلحیل های فضایی و منطقه بندی در محیط نرم افزار ArcGIS همبستگی میان تراکم چشمه ها به عنوان جاذبه های ژئومورفوتوریستی در واحدهای اراضی هر سازند زمین شناسی ارزشیابی گردید نتایج بدست آمده نشان داد که در ظهور چشمه های دارای جریان دائمی سازندهایی با جنس مانند آندزیت سبز، توف وودیوریت گابرو و همچنین سازندهای آهکی و دولومیت (K2V, QT) بیشترین نقش را داشته اند. و همچنین با توجه به تاثیر دو پارامتر اقلیم (بالاخص بارش) و ارتفاع بر روی دبی چشمه ها، این دو پارامتر نیز مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند که بر اساس نتایج بدست آمده سطوح ارتفاعی 2000-1800 متر و سطوح بارشی 300-250 میلی متر بیشترین تراکم از نظر توزیع چشمه ها را دارا می باشند.

Authors

حمید حیدری مکرر

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

عذرا خسروی

دانشجوی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد

مرضیه علی پور

دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

راضیه دولتی

دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - اداره اقلیم شناسی خراسان رضوی، مشهد، آمار اقلیم سال‌های ...
  • - خدیوی، شیما (1385)؛ اطلس ژئوتوریسم استان اردبیل، پایگاه ملی ...
  • - شمشاد، معصومه، ملک‌محمدی، ایرج، حسینی‌نیا، غلامحسین، میردامادی، سیدمهدی (1387)؛ ... [مقاله کنفرانسی]
  • - فتوحی، صمد، تقی‌زاده، زهرا، رحیمی، دانا (1391)؛ «ارزیابی توانمندیهای ...
  • - قربانی، رسول، آستین یده محمد، مهری، محمد (1389)؛ «ژئوتوریسم: ...
  • نمایش کامل مراجع