CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

گردشگری مذهبی در شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی (مطالعه موردی: نگاهی بر تاریخچه، معماری و جایگاه امامزادگان و استعداد های موجود در توسعه)

عنوان مقاله: گردشگری مذهبی در شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی (مطالعه موردی: نگاهی بر تاریخچه، معماری و جایگاه امامزادگان و استعداد های موجود در توسعه)
شناسه ملی مقاله: CTHG01_040
منتشر شده در اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرهود گل محمدی - عضو بسیح اساتید، و استادیار هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

خلاصه مقاله:
با توجه به اینکه به سفر کردن در اسلام تأکید شده، لازم است همه مردم از بهترین سفرها که هم جنبه معنوی و هم تفریحی دارد- یعنی گردشگری مذهبی و زیارتی- بهره مند شوند. در تاریخ ایران مشاهده می گردد که همیشه قشنگ ترین نقش و نگاره های هنری در مواردی همچون کاشیکاری، منبت کاری، نقاشی، معماری و ... در ساختمان و منبرها و حیاط امامزادگان و مساجد این کشور از اصفهان و تهران تا دورافتاده ترین نقاط کشور در خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و کرمان و ... مورد استفاده قرار گرفته است. وجود این پدیده هم نشان دهنده عشق زیاد مردمان کشور عزیزمان به مذهب اسلام و خاندان اهل بیت (ع) که م همترین نمود آن امامزادگان می باشند و هم گواهی بر این مدعا می باشد که پیشینیان ما ع لاوه بر اینکه دارای سرشت و روحی زیباشناسانه و تعالی جو بوده اند بلکه هم به تجربه و هم به آنچه که در قرآن مجید و احادیث معتبر ذکر شده است مبتنی بر اینکه خ دا زیباست و زیباییها را دوست دارد از ابزار هنر و زیبایی جهت جذب مردم و بویژه جوانان به امامزادگان و مساجد و انجام فرایض دین مبین اسلام استفاده نموده اند. استان خراسان جنوبی به عنوان سومین استان وسیع کشور دارای امامزادگان تاریخی زیادی همچون امامزاده شاه سلیمان علی (ع)، مزار شهدای دره شیخان، بقعه امامزاده عبدالله (ع) و ... می باشد که د ارای جاذبه های تاریخی، معماری و فرهنگی زیادی می باشند که در این مقاله با توجه به وسعت زیاد انها و شناختی که نویسنده با آنها دارد همراه با عکس های میدانی گرفته شده به معرفی آنها و پتانسیل های موجود در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی در شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی پرداخته می شود.

کلمات کلیدی:
گردشگری مذهبی، تاریخی، امامزداگان، استان خراسان جنوبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/248520/