CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل اثرات اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در تحصیل گ ردشگری پایدار بر مبنای افق 1415 شمسی (نمونه موردی: منطقه نمونه گردشگری ابرده شاندیز- مشهد)

عنوان مقاله: تحلیل اثرات اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در تحصیل گ ردشگری پایدار بر مبنای افق 1415 شمسی (نمونه موردی: منطقه نمونه گردشگری ابرده شاندیز- مشهد)
شناسه ملی مقاله: CTHG01_159
منتشر شده در اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی موسوی - دانشجوی دکتری جغرافیا، مدیر نظارت عالیه مهندسین مشاور سروآب
علی محمد علائی - کارشناس آبیاری، مدیر امور اجرائی طرحهای فاضلاب شهر مشهد، مهندسین مشاور سروآب
مهرداد تحویلی - کارشناس عمران، نظارت عالیه مهندسین مشاور سروآب
علیرضا خیوه - کارشناس مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسین مشاور سروآب

خلاصه مقاله:
یکی از دغدغه های جدی جهت تحصیل گردشگری پایدار در مناطق گردشگری، حفظ منابع آب و خاک و حفظ اکوسیستم های محیطی است. بگونه ایکه زمینه ای برای استمرار فعالیتهای گردشگری در مناطق مذکور فراهم گردد. بدیهی است عدم وجود برنامه ریزی های بلند مدت و بی بهره بودن از چشماندازهای مبتنی بر نیاز سنجیهای طرح های با محوریت گردشگر پذیری، میتواند لطمه های جدی به منابع آب و خاک و زیست بوم های منطقه ای وارد نامید. شایان ذکر است اهمال در نیاز سنجی های حال و آتی مناطق گردشگری بمرور می تواند حتی زمینه امحا این مناطق را فراهم سازد. از این رو نگاه ویژه به سنجش داده های زیست محیطی و بهداشتی و ظرفیتهای اکوسیستم و زیست بوم این مناطق و تحلیل های جمعیتی اعم از جمعیت ساکن و شناور در مناطق گردشگری، امری است که بایستی اهتمام ویژه ای به آن مبذول داشت. در این مقاله تلاش گردیده با استفاده از روشت وصیفی تحلیلی از جمله با تحلیل های جمعیتی انجام مطالعات میدانی و کتابخانه ای و بررسی اثرات مثبت طرح، پی ریزی شبکه جمع آوری فاضلاب، بعنوان راهکاری جهت صیانت از زیست بوم منطقه گردشگری ابرده شاندیز جهت اجرائی شدن نهایی پیشنهاد گردد.

کلمات کلیدی:
گردشگری پایدار، شبکه فاضلاب، اکوتوریسم، زیست بوم، ابرده شاندیز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/248638/