CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساخت نانوذرات طلا -پالادیوم به روش رسوب‌دهی الکتروشیمیایی جهت استفاده در کاتد سلول خورشیدی نانوساختار حساس شده به رنگ (DSSC)

عنوان مقاله: ساخت نانوذرات طلا -پالادیوم به روش رسوب‌دهی الکتروشیمیایی جهت استفاده در کاتد سلول خورشیدی نانوساختار حساس شده به رنگ (DSSC)
شناسه ملی مقاله: PSC28_328
منتشر شده در بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی برق در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

روزبه سیاوش موخر - دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد تهران، ایران
ابوالقاسم دولتی - دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد تهران، ایران
محمد قربانی - دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد تهران، ایران
مهسا جلالی - دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد تهران، ایران

خلاصه مقاله:
سلول خورشیدی حساس به رنگ (DSSC) که اولین بار توسط O’regan و Gratzel ساخته شدند، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و به عنوان یکی از نامزدهای بالقوه فراهم کردن انرژی‌های جایگزین شناخته می‌شوند. نانوذرات طلا و پالادیوم، خواص وابسته به اندازه منحصر به فردی از خود به نمایش می‌گذارند و به عنوان جایگزینی برای پلاتین در کاتد سلول خورشیدی DSSC به شمار می‌روند. در این مقاله به منظور افزایش راندمان سلول خورشیدی نانوساختار حساس شده با رنگ، از نانوذرات طلا-پالادیوم تولید شده به روش الکتروشیمیایی به عنوان کاتد استفاده گردیده است. حضورنانوذرات باعث افزایش سطح موثر و در نتیجه افزایش خاصیت الکتروکاتالیستی می‌گردد. کاتد ساخته شده توسط میکروسکوپ روبشی الکترونی (SEM) ، پراش اشعه ایکس (XRD) مشخصه‌یابی شد و خاصیت الکتروکاتالیستی آن در محلول H2SO4 و یدید-تری یدید بررسی گردید. در نهایت سلول DSSC ساخته شده با این کاتد دارای راندمان بیشتر نسبت به سلول متداول با پلاتین می‌باشد

کلمات کلیدی:
نانوذرات طلا-پالادیوم، رسوب‌دهی الکتروشیمیایی، سلول خورشیدی DSSC

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/250045/