بررسی چگونگی حرکت باکتریهای کلیفرم رودهای درستونهای خاک دست نخورده

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 724

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_195

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

Abstract:

توسعه کشاورزی برای پاسخگویی به نیاز روزافزون غذا، امری اجتناب ناپذیر است. چنانچه توسعه کشاورزی بدون توجه به پایدار بودن آن ادامه یابد، پیامد نامطلوب آن تعادل اکوسیستمها را بهم ریخته و دنیای زیستیرا با مخاطره مواجه میکند. از جمله مهمترین پیامدهای نامطلوب توسعه کشاورزی، آلودگی آبهای سطحی و زیرسطحی است که در نتیجه عوامل متعددی مانند فرسایش خاک و کاربرد بیرویه کود و سموم پدید میآید.( (آنک و گاس، 2003 علاوه بر این، کودهای حیوانی به دلیل ویژگیهای اصلاحکنندگی و حاصلخیزکنندگی در فعالیتهای کشاورزی به مقدار زیاد مورد استفاده قرارمیگیرند. اما این منابع غنی و سودمند، زیستگاه باکتریها و دیگرریزجاندارانی است که بیماریزا بوده و با ورود به آب، ایجاد آلودگی می- کنند. اغلب پس از کاربرد کودهای حیوانی در خاک، در اثر آبیاری و یابارش، ریزجانداران موجود در آنها رها شده و به قسمتهای سطحی و عمقی خاک منتقل میشوند. وجود ریز جانداران بیماریزا در خاک منبعی برای آلوده نمودن آبهای سطحی و زیرسطحی است (آنک و گاس،.(2003 ویژگیهای متعدد فیزیکی خاک مانند بافت و توزیع اندازه ذرات، ساختمان، شرایط رطوبتی، ضریب آبگذری، وجود مسیرهای ترجیحی در خاک و ویژگیهای جریان آب در خاک و انواع خاکورزی تاثیر زیادی برانتقال باکتری از خاک دارند (آنک و گاس، 2004 ). در بررسی اثر بافت آنک و گاس ( 2004 ) مشاهده کردند شدت آلودگی باکتریایی در زهآب خاک لوم سیلتی بیشتر از لوم شنی تیمار شده با کود گاوی بود. اما پژوهشهای استویک ( 1999 ) بر روی ستونهای خاک دستنخورده نشان داد که با افزایش درصد رس خاک، میزان پالایش باکتری افزایش مییابد. همچنین دریک و همکاران ( 2002 ) ثابت کردند که شکل و اندازه ذرات شن به طور چشمگیر و معناداری حرکت باکتری را تغییر میدهد، به گونهای که ذراتی از شن که شکل کشیده و کوچکی دارند در مقایسه با ذرات کروی شن با همان اندازه نقش بیشتری در پالایش باکتری دارند

Authors

نصراله سپهرنیا

گروه خاکشناسی، دانشگاه صنعتی اصفهان

لیلا معماریان فرد

گروه خاکشناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

سیدعلی اکبر موسوی

گروه خاکشناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

حسن حقیقت نیا

گروه خاکشناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • J1] U, Adrian, and M. J. Goss, "Movement of faecal ...
  • U, Adrian, and M. J. Goss, "Transport of bacteria from ...
  • _ _ and P. D. Jenssen "The influence of physical ...
  • D. Brown, R. S. Joseph, and P. R. Jaffe, "Effect ...
  • E, Amezketa, _ aggregate stability: a review. J. Sustain. Agric. ...
  • نمایش کامل مراجع