CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی استقرار سلول های فتوولتائیک با استفاده از تکنیک Retscreen در شهرک ها و نواحی صنعتی (مطالعه موردی : شرکت نیروکلر)

عنوان مقاله: ارزیابی استقرار سلول های فتوولتائیک با استفاده از تکنیک Retscreen در شهرک ها و نواحی صنعتی (مطالعه موردی : شرکت نیروکلر)
شناسه ملی مقاله: HESD03_130
منتشر شده در سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی زارعی محمودآبادی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
فرامرز معطر - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
محمدصادق طالبی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
سمیرا فدائی - دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

خلاصه مقاله:
انرژی خورشیدی عظیم ترین منبع انرژی در جهان است. این انرژی پاک، ارزان و بی پایان بوده و در بیشتر مناطق کره زمین قابل استحصال می باشد. محدودیت منابع فسیلی و پیامدهای حاصل از تغییرات زیست محیطی و آب و هوای جهانی، فرصتهای مناسبی را برای رقابت انرژی خورشیدی با انرژیهای فسیلی خصوصا در اصفهان با پتانسیل بالای تابش ایجاد نموده است.با استفاده از مطالعات میدانی ،کتابخانه ای و ستادی، جمع آوری اطلاعات از منابع داخلی و خارجی و غیره در زمینه بررسی استفاده از انرژی خورشیدی در راستای توسعه اقتصادی پایدار در شرکت نیروکلر انجام شده است. در این شرکت در طی چند روز از طریق شمارش کل لامپ های موجود در شرکت مورد مطالعه انجام شده است.که انواع لامپ های مختلف و تعداد آنها به شرح ذیل مشخص گردید. لامپ های W250، 420 عدد ، لامپ های W40، 435 عدد ، لامپ های W20، 550 عدد می باشد.استفاده از سلولهای فتوولتائیک برای برق مصرفی کل کارخانه صرفا فقط روشنایی حدود Kw/h130 می باشد 190 پنل و 824 متر زمین مورد نیاز است که توجیه اقتصادی ندارد. در این پژوهش روی لامپ های w20 کار شده است که Kw/h13 مصرف روشنایی می باشد و از نظر اقتصادی توجیه پذیر می باشد.با استفاده از نرم افزار RETScreen انرژی‌های تجدید‌پذیر برای ارزیابی فنی، اقتصادی و زیست محیطی پروژه مورد تحلیل قرار گرفت. نوع سلول های فتوولتائیک سیلسیم چندتایی می باشد. ضخامت حدود0.3 میلی متر و بازده 13-15% و رنگ آبی تیره- خاکستری نقره ای می باشد. کارایی و راندمان سیستم 17% ، تششع خورشیدی سالیانه افقی Mwh/m21.95 ، تششع خورشیدی سالیانه مایل Mwh/m22.08 است

کلمات کلیدی:
انرژی خورشیدی، ، اقتصاد و محیط زیست ، تکنیک Retscreen ، سلول های فتوولتائیک ، شرکت نیرو کلر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/251008/