کاهش آسیب پذیری کالبدی و افزایش پایداری نواحی مسکونی فرسوده شهر تهران در برابر وقوع زلزله احتمالی- مطالعه موردی :محله باغ شاطر تهران

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 866

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM05_077

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1393

Abstract:

شهر تهران در منطقه لرزه خیز فعال قرار دارد و در گذشته زلزله های ویرانگر متعددی را تجربه نموده است. بنا به مطالعات سازمان نوسازی شهرداری تهران، در مجموع 3/5 درصد از سطح شهر تهران، طبق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری، دارای بافت های فرسوده ای است که هر سه شرط(ریز دانگی، نفوذ ناپذیری و ناپایداری ناشی از قدمت وکیفیت ساخت) را دارا هستند. به همین منظور طرح پیشگیری، کاهش آسیب پذیری و مدیریت بحران مناسب این مناطق، جهت کاهش آسیب پذیری آن ها در برابر زلزله ای احتمالی در دست انجام قرار گرفته است. اما این طرح قبل از هر اقدامی برای دستیابی به اطلاعات سازمان یافته، نیازمند گردآوری داده های مرتبط با عواملایجاد کننده آسیب های ناشی از زلزله، خواهد بود. از این رو هدف اصلی این مقاله، شناخت مسائل مربوط به کاهش آسیب پذیری کالبدی به عنوان اولین گام در راستای به حداقل رسانیدن خسارات و تلفات ناشی از سوانح، پیشگیری از وقوع خسارات شدید و مدیریت بحران نواحی مسکونی بافت های متراکم شهر تهران از طریق مطالعه موردی محله مسکونی «باغ شاطر»، به عنوان یکی از محله های فرسوده، واقع در منطقه یک شهرداری تهران استکه در ابعاد کالبدی، فضایی و مدیریتی در نظر گرفته شده است. در این پژوهش سعی گردیده تا با تکیه بر رویکرد کیفی روش تحقیق و مبتنی بر تجزیه و تحلیل و مقایسه اطلاعات به دست آمده از مطالعات میدانی و کتابخانه ای، مشکلات و نقاط آسیب پذیر و عوامل ایجاد کننده آسیب ها شناسایی شود. بنابراین، به منظور حفظ و تداوم کارایی و فعالیت این مکان ها در سطح منطقه در شرایط عادی و جلوگیری از تبعات و بحران های قابل پیش بینی در اثر بروز سوانحی چون زلزله، روش های کاهش آسیب پذیری کالبدی- فضایی این مجموعه، در جهت کاستن سهم این آسیب پذیری ها در ایجاد بحران، بررسی می گردد. نکته مهم در مورد این پژوهش، تأکید آن بر هدایت و تسهیل فرآیندی از بازسازی است که متکی بر «مشارکت مردم» با هدف انگیزه سکونت و ابقای آنان در محله، خواهد بود. نتایج این تحقیق نشان دهنده این حقیقت است که روش های کاهش آسیب پذیری بافت مسکونی محله باغ شاطر در مقابلسوانحی چون زمین لرزه،تنها در اقدامات کالبدی و مرمتی خلاصه نمی شود بلکه باید از رویکردی«میان رشته ای» در حوزه تمام علوم مربوط به سکونتگاه های زیستی در ارتباط با سوانح استفاده کرد که در قالب اقدامات شهرسازی (طراحی شهری و برنامه ریزی شهری) نمود می یابد.

Authors

ویدا اردرودی

معمار، شرکت مهندسین مشاور طرح و توسعه بلند پایه

ژیلا حسینی نژاد

معمار، مدرس دانشکده معماری دانشگاه شریعتی و سوره

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اردرودی، ویدا. (0 139)، کاهش آسیب پذیری کالبدی و افزایش ...
  • بخشی، حامد. (1385)، تحلیل محتوای نمودهای دینی در آثار سینمایی ...
  • حبیبی، کیومرث و پور احمد، احمد و مشکینی، ابو الفضل. ...
  • جبیبی، سید محسن و مقصودی، ملیحه. (1381)، مرمت شهری، تهران، ...
  • شیراوژن، سارا. (1387)، ساماندهی بافت های فرسوده شهری با رویکرد ...
  • عندلیب، علیرضا. (1386). دفتر های نوسازی بافت های فرسوده، جلد ...
  • کریپندورف، کلوس. (1378)، تحلیل محتول، ترجمه هوشنگ نایب، انتشارات روش، ...
  • مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی، 1385 ...
  • _ مهندسان مشاور اخیر، (1383). طرح ساماندهی محله‌ی باغ شاطر ...
  • هدایت نیا، محمد حسن. (1386)، برنامه ریزی ساماندهی کالبدی بافت ...
  • _ (japan internationl cooperation agency), 2000, The study _ seismic ...
  • نمایش کامل مراجع