CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تمایل به پرداخت افراد برای استفاده تفرجی از پارک های شهری (مطالعه موردی پارک ملت تهران با کاربرد پرسشنامه رفراندم)

عنوان مقاله: بررسی تمایل به پرداخت افراد برای استفاده تفرجی از پارک های شهری (مطالعه موردی پارک ملت تهران با کاربرد پرسشنامه رفراندم)
شناسه ملی مقاله: MEAENRS01_278
منتشر شده در اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

نگین کبیری - دانشجوی دکتری اقتصاد کشاروزی، دانشگاه تربیت مدرس
سعید حسنلو - دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
حمید امیرنژاد - دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
این مطالعه با هدف تعیین ارزش تفرجی پارک ملت تهران با ا استفاده از روش ارز ش گذاری مشاروط و پرسشانامهرفراندم انجام شده است. پس از برآورد حجم نمونه تعداد 100 پرسش نامه از بازدیدکنندگان به صورت حضوری و بهروش نمونه گیری تصادفی ساده تکمیل و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج همه پرسی از بازدیدکنندگان نشان داد که48% از افراد، مایل به پرداخت مبلغی به عنوان ورودیه برای این پارک هستند در حالی که 52 % حاضر به پرداختنبودند. افرادی که تمایل به پرداخت مبلغی به عنوان ورودیه داشتند با چهار گزینه برای تعیین میزان ورودیه مواجهشدند. نتیجه واکنش پاسخگویان به این مبالغ نشان داد که 10 نفر از بازدیدکنندگان (20/83% از افرادی که تمایل به پرداخت داشتند( ارزش تفرجی این پارک را برای هر بازدید کمتر از 1000 ریال، 11 نفر در محدوده 1000 تا 3000 ریال، 20 نفر در بازه 3000 تا 5000 ریال و 7 نفر از بازدیدکنندگان (14/58% از افرادی که تمایل به پرداخت داشتند) بیش از 5000 ریال ارزیابی کردند. بر طبق نظر این افراد، منافع حاصل از خدمات پارک ملت برای هر نفر-بازدید بیشتر ازهزینه های دسترسی به این خدمات است. مقایسه مطالعه حاضر با سایر مطالعات که با رهیافت رفراندم انجام شده اند نشان از اختلاف زیاد بین نظرات بازدیدکنندگان در ارتباط با تمایل به پرداخت دارد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد می شود شهرداری نسبت به بهبود امکانات و تسهیلات موجود در پارک اقدام نماید تا علاوه بر ارتقای کمی و کیفی امکانات، گامی در راستای تأمین خواسته های شهروندان بردارد. با توجه به اینکه افرادی که حاضر بهپرداخت نبودند، اکثراً از امکانات موجود ناراضی بودند، بهبود امکانات و تسهیلات می تواند تأثیر زیاادی بر افزایش تمایل به پرداخت این افراد داشته باشد.

کلمات کلیدی:
ارزش اقتصادی، ارزش تفرجی، ارزشگذاری مشروط، پارک ملت، رهیافت رفراندم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/253470/