الزامات، کمبودها و مشکلات اجرایی مطالعات ژئوتکنیکی در تحلیل پایداری دامنه ها:مطالعه موردی زمن لغزش روستای کشکک رامیان استان گلستان

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 563

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ACA01_397

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

تحلیل پایداری دامنه ها به منظور تثبیت و پایداری دامنه های ناپایدار انجام می گیرد. بدین منظور نقشه توپوگرافی محدوده، مشخصات سنگ کف ساختگاه و مشخصات ژئوتکنیکی خاک موجود به همراه سطح آب زیرزمینی مورد نیاز می باشد. شناسایی های ژئوتکنیکی با روشهای غ یر مستقیم اعم از برداشت های ژئوالکتریکی و ژئوفیزیکی نیز امکان دارد ولی به منظور تدقیق نتایج بدست آمده از شناسایی های غیر مستقیم اکتشافات ژئوتکنیکی الزامی می باشد. جهت نیل به هدف مطلوب به منظور طراحی و اجرای پایدارسازی و تثبیت دامنه های ناپایدارشده، بر اساس استانداردهای موجود و قضاوت مهندسی صحیح به میزان کافی حفاری و اکتشاف ژئوتکنیکی(تعداد و عمق گمانه ها) باید صورت گیرد؛ ولی به دلایل مختلف اعم از کمبود بودجه، عدم توجه به استانداردها و نقطه نظرات غیرکارشناسی و ... شناساییهای ژئوتکنیکی به میزان کافی انجام نشده و در نتیجه طرح های اجرایی تثبیت و پایدارسازی بصورت کامل و دقیق صورت نمی گیرد که در نهایت پس از اجرا، دامنهها دوباره دچار حرکت و تغییر می شوند. از این موارد می توان به نمونه های زیادی اشاره نمود. به عنوان مثال شمع کوبی و سپرکوبی های اجرا شده در جاده توسکستان(جاده ارتباطی استان گلستان و سمنان)، که در این محدوده ها پس اجرای طرح تثبیت مذکور جاده دوباره دچار رانش شده است. در این مطالعه، تحت عنوان پایدارسازی دامنه لغزشی روستای کشکک رامیان، به لحاظ الزامات انجام مطالعات ژئوتکنیکی، کمبوده ها و محدودیت های اکتشافات ژئوتکنیکی بررسی شده و در ادامه نیز مناسبترین روش ها و میزان اکتشافات ژئوتکنیکی پیشنهاد و اجرا گردید و در نهایت نیز طرح اجرایی و نقشه های تثبیت دامنه ارائه شده است، که منجر به پایداری کامل دامنه لغزشی گردیده است.

Authors

سعید محمدصبوری

عضوهیئت علمی پژوهشکده سوانح طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آقانباتی، علی، 1383. زمین‌شناسی ایران، انتشارات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ...
  • _ نقشه زمین‌شناسی _ 1:100000 چهارگوش رامیان(خوش ییلاق)، انتشارات سازمان ...
  • گزارش مطالعات زمین لغزش روستای کشکک رامیان، (1392)؛ پژوهشکده سوانح ...
  • نمایش کامل مراجع