آنالیز دینامیکی رندوم در نصب لوله زیر دریا به روشTOW

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 691

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_226

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

Abstract:

نصب خطوط لوله در فراساحل بطور سنتی با استفاده از بارج لوله گذار و یا بارجReel انجام می شود. در روش اول، شاخه های لوله به طول 12 متر در روی بارج به یکدیگر جوش داده و بدین طریق خط لوله تشکیل شده و نصب می شود. اما در روش دوم لوله ها پس از آماده سازیدر ساحل و جوشکاری ( به طول تقریبی 25 کیلومتر) ، بر روی یک درام قرقره بزرگ که بر روی یک بارج قرار دارد، پیچیده شده و سپس درمسیر از پیش تعیین شده در بستر دریا قرار می گیرند. در این روش نیازی به فضای ایستگاه های جوشکاری در روی بارج نیست. اما بزرگترین عیب این روش این است که در طول عملیات لوله تغییر فرم پلاستیکی را تحمل می کند در نتیجه فقط می توان لوله هایی با قطر کم را در این روش بکار برد. اما روش سوم که قابل استفاده برای هر قطر دلخواه است استفاده از روشTOWمی باشد که خط لوله در ساحل ساخته شده و به سمت فراساحل و موقعیت مورد نظر کشیده می شود. اما نکته مهم در این روش توجه به اثر امواج دریا بر روی خط لوله می باشد که در حال حمل به محل مورد نظر است. آسیب دیدن خط لوله در اثر امواج دریا از موارد شایع در این روش می باشد.در این مقاله پاسخ دینامیکی خط لوله ( که به روشTowجابجا می شود) در اثر برخورد امواج تصادفی غیر خطی دریا بررسی شده است. یک مدل دینامیکی با توجه به نوع خاص جابجایی تهیه شده و رفتار غیر خطی لوله در دو حوزه زمان و فرکانس توسط نرم افزارOrcaFlex بررسی شده است [ 1]. بازه زمانی مربوط به امواج رندوم بر اساس طیف JONSWAPتولید شده و در جهات مختلف به خط لوله اعمال شده است. توزیع تنش ایجاد شده در اثرنیروی امواج تصادفی دریا و ارتباط آن با زاویه برخورد امواج با خط لوله از موارد بررسی شده در این مقاله میباشد. همچنین ارتباط سیستم کابهای مهار در اثر برخورد امواج تصادفی دریا در زوایای مختلف و نقش پیش تنش ایجاد شده در لوله در زمان بر رفتار دینامیکی لوله ، بررسی شده است.

Keywords:

لوله گذاری , آنالیز حساسیت , خستگی/Towing /طیف Jonswap /امواج اتفاقی دریا

Authors

سعید محمدنیا

کارشناس ارشد ، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران

سیامک اخشیک

دانشجوی دکتری مهندسی دریا ، دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :