CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شبیه سازی بارندگی و تاثیر آن بر توسعه ی پایدار کشاورزان پایین دست سد زرین گل،با استفاده از مدل شبکه ی عصبی (مطالعه موردی: استان گلستان شهرستان علی آباد کتول)

عنوان مقاله: شبیه سازی بارندگی و تاثیر آن بر توسعه ی پایدار کشاورزان پایین دست سد زرین گل،با استفاده از مدل شبکه ی عصبی (مطالعه موردی: استان گلستان شهرستان علی آباد کتول)
شناسه ملی مقاله: NACONF01_0517
منتشر شده در اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین بدیع برزین - عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان
منصور نیک پناه - استاد یار و عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان
علیرضا سرگزی - عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل

خلاصه مقاله:
از سوالات مطرح در طرح سدهای چندمنظوره در سطح ملی توجیه پذیری آن ها در بلند مدت می باشد. این مساله در حال حاضر که روند رو به رشد تمرکز گازهای گلخانه ای در اتمسفر بر میزان متغیرهای اقلیمی همچون بارش تاثیر مستقیم داشته و در دوره های آتی می تواند اثرات عمیقی بر روی طرح سدهای چند منظوره بگذارد و توجیه پذیری آنها را با مشکل مواجه سازد، بسیار مورد توجه اقتصاددانان توسعه ای قرار گرفته است. خشکسالی به عنوان یک پدیدهنامطمئن و غیر قابل پیش بینی، پدیده ای متناوب و منطقه ای است که با ایجاد کمبود آب و هوا و خاک بر اقتصاد و توسعه پایدار کشاورزی تاثیر می گذارد. شبیه سازی شدت و نوسانات وقوع خشکسالی در جلوگیری از تخریب های اقتصادی و اجتماعی بر کشاورزی اهمیت زیادی برخوردار است. خشکسالی ملایم و طولانی ممکن است بیشتر از یک خشکسالی کوتاه مدت و شدید بر اقتصاد و کشاورزی یک کشور و یا منطقه تاثیر بگذارد. در مطالعه حاضر با استفاده از مدل شبکه ی عصبی مصنوعی (NNA) واطلاعات بارندگی سال های 1379 تا 1389، میزان بارندگی برای همان سال ها شبیه سازی و تاثیر آن بر اقتصاد و توسعه ی پایدار کشاورزان پایین دست سد زرین گل بررسی شدو که نتیج نشان دهنده ی کاهش میزان بارندگی طی 10 سال اخیر می باشد. بر اساس سه شاخص خکشسالی، دروه های خشکسالی وجود داشته و تاثیر مخربی بر توسعه پایدار کشاورزی منطقه داشته است. در نتیجه، نتایج اهمیت برنامه ریزی های بلند مدت اقتصادی، توسعه ای دولت برای نیل به هدف توسعه ای پایدار که کشاورزان شهرستان علی آباد کتول را خاطرنشان می سازد.

کلمات کلیدی:
شبیه سازی تغیرات اقلیم، اقتصاد و توسعه ی پایدار منطقه، استان گلستان، شبکه ی عصبی مصنوعی NNA

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/257864/