CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه اثر مقادیر مختلف مالچ ضایعات چای و وجین دستی بر برخی از خصوصیات مورفولوژیک و میزان پروتئین و نشاسته توده بومی لوبیا(Phaseolus vulgaris L)

عنوان مقاله: مطالعه اثر مقادیر مختلف مالچ ضایعات چای و وجین دستی بر برخی از خصوصیات مورفولوژیک و میزان پروتئین و نشاسته توده بومی لوبیا(Phaseolus vulgaris L)
شناسه ملی مقاله: NACONF01_0944
منتشر شده در اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجید قنبری - دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت،دانشگاه گیلان
هدایت پور رحمت بلالمی - دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت،دانشگاه گیلان
جعفر اصغری - استاد فیزیولوژی علف های هرز دانشگاه گیلان
مصطفی پور عیسی چافجیری - دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت،دانشگاه گیلان

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی تأثیر مالچ ضایعات چای و وجین دستی بر برخی از خصوصیات مورفولوژیک و میزان پروتئین و نشاسته لوبیای بومی در استان گیلان، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ای واقع در شهرستان رودسر در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. بدون وجین (W1)، وجین از ابتدای سبز شدن (W2)، وجین از 12 روز پس از سبز شدن (W3)، وجین 24 روز پس از سبز شدن (W4) و وجین از 36 روز پس از سبز شدن است (W5) به عنوان سطوح وجین دستی و بدون مصرف مالچ (M1)، کاربرد 5 تن در هکتار مالچ ضایعات چای (M2) و کاربرد 10 تن در هکتار مالچ ضایعات چای (M3) به عنوان سطوح مالچ ضایعات چای درنظر گرفته شد. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که کلیه صفات مورد آزمایش به طور معنی داری تحت تأثیر مالچ ضایعات چای و وجین دستی قرار گرفته است. مقایسه میانگین ها همچنین، نشان داد که در وجین از ابتدای سبز شدن و کاربرد 10 تن مالچ ضایعات چای در هکتار بیشترین میزان پروتئین و سایر خصوصیات مورفولوژیک به دست آمد.

کلمات کلیدی:
لوبیا،مالچ،وجین،توده بومی،خصوصیات ریخت شناسی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/258281/