CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

گسترش مدل جاذبه برای حل مسائل پیش بینی توزیع سفر عابر پیاده درشبکه پیاده‌روی مراکز شهرها (مطالعه موردی مرکز شهر مقدس مشهد)

عنوان مقاله: گسترش مدل جاذبه برای حل مسائل پیش بینی توزیع سفر عابر پیاده درشبکه پیاده‌روی مراکز شهرها (مطالعه موردی مرکز شهر مقدس مشهد)
شناسه ملی مقاله: TTC13_145
منتشر شده در سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهنام جبینی - کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
احسان مستوفی افشار - کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه علم و صنعت
علیرضا رمضانی - کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مهدی محمودآبادی - کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه صنعتی شریف

خلاصه مقاله:
پیاده‌روی به خصوص در مراکز شهرها با عنایت به محدودیت‌های حرکت سواره در این مناطق می‌تواند یکی از راهکارهای منطقی برای جابه‌‌جایی افراد باشد. بدین منظور در تهیه طرح‌های با افق بلندمدت می‌بایست برنامه‌ریزی دقیقی جهت نحوه تردد و به تبع پیش‌بینی تسهیلات لازم برای پیاده در نظر گرفته شود. از این رو به دلیل پیچیدگی‌های رفتار عابران پیاده تاکنون روش دقیقی جهت برآورد توزیع سفر این افراد بین کاربری‌های مولد و جاذب سفر به کار گرفته نشده و این مسأله چه در ایران و چه در دیگر نقاط جهان همواره یکی از معضلات طراحی‌ها بوده است در این تحقیق می‌خواهیم بدانیم چگونه می‌توان در مناطق مرکزی شهرها بدون داشتن اطلاعات آمارگیری‌های مبدأ – مقصدع سفرهای پیاده تولید و جذب شده در این مناطق را بین کاربری‌های مختلف محدوده توزیع کرد. در این مقاله سعی شده تا با بسط مدل جاذبه و به کارگیری روش تصحیح در ایه‌ها در ماتریس تقاضا، روشی برای توزیع سفرهای پیاده پیشنهاد کرد. در این راستا با توجه به روش پیشنهادی نسبت به تعیین ماتریس تقاضای سفر پیاده در محدوده مرکزی شهر مشهد اقدام گردید.

کلمات کلیدی:
توزیع سفر پیاده، بسط مدل جاذبه‌، مراکز شهری، مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/259547/