بیواکولوژی دم چنگالی صنوبر cerura vinula L و امکان کنترل بیولوژیکی آن در شرایط ازمایشگاهی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 764

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_050

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

درختان صنوبر نیز همانند سایر درختان مورد هجوم آفات قرارگرفته و از این لحاظ متحمل خسارات‌زیادی می‌گردند. یکدسته از آفات مهم درختان صنوبر ، آفات برگخوار می‌باشند. تحقیق حاضر به منظور بررسی بیواکولوژی و کنترل بیولوژیکی آفت پروانه‌ای دم چنگالی صنوبر cerura vinula L (به عنوان یکی از آفات مهم نهالستان‌های صنوبر) در سال 1391 در آذربایجان غربی انجام گردید. از ابتدای فصل رشد نمونه‌برداری‌های منظم هفته‌ای از مراحل مختلف زندگی افت مذکور به صورت صحرایی صورت گرفت واطلاعاتی نظیر زمان ظهور، نحوه خسارت و سایر مراحل بیولوژی آفت نیز ثبت گردید. کنترل بیولوژیکی این آفت نیز با استفاده ازنماتد Heterorhobditis bacteriophora p که در شرایط درون ارگانیسمی (in vivo) روی پروانه موم‌خوار زنبور عسل کشت شده‌ بودند. در دمای 25 درجه سانتی‌گراد روی مراحل لاروی این آفت صورت گرفت. نتایج نشان داد لاروهای جوان به محض خروج از تخم (اواسط اردیهشت) به تغذیه از برگ‌ها پرداخته ولی رگبرگ‌ها را مورد تغذیه قرار نمی‌دهند. و در نهایت فقطدمبرگ را باقی می‌گذارند (اواسط خرداد). لارو سن آخر در پای نهال صنوبر (اواسط خرداد) تبدیل به شفیره شده و زمان ظهور تقریبی حشرات کامل این آفت نیز از اواخر خرداد لغایت اواسط تیر به ثبت رسید. در کنترل بیولوژیکی این افت نیز بیشترین میازن تلفات (76 درصد)‌روی لاروهای سن اول دم چنگالی صنوبر با کاربرد نماتد h.bacteriphora (غلظت 1000 نماتد به ازای هر لارو افت) مشاهده شد.

Authors

محمدرضا زرگران

گروه جنگلداری- دانشکده منابع طبیعی- دانشگاه ارومیه

جمشید اکبریان

گروه گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی - دانشگاه ارومیه

شهرام آرمیده

گروه گیاهپزشکی- دانشکده کشاورزی - دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بهداد، ا. 1366. آفات و بیماریهای درختان و درختچه‌های جنگلی ...
  • خیال، ب و م، صدرایی. 1363. بررسی آفات صنوبر در ...
  • صادقی، س. ا، 138. رویکرد اکولوژیک در مدیریت تلفیقی آفات ...
  • محمودی، م. 1374. مطالعه فون حشرات باغ گیاهشناسی ملی ایران. ...
  • یوسفی، ب و ع، مدیر رحمتی. 1383. ارزیابی و گروه‌بندی ...
  • Bedding, R. A., R. J. Akhurst .and H. K. Kaya. ...
  • Ciche, T. _ Biology and genome of Hetero rhabditis bacteriophora ...
  • نمایش کامل مراجع