بررسی اثر چند حشره‌کش و روغن FC روی شب پره مینوز مرکبات (citrella stainton phyllocnistis) و ارزیابی حساسیت چند رقم رایج مرکبات در استان مازندران نسبت به آن

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 500

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_052

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

شب پره مینوز برگ مرکبات phyllocnistis citrella stainton (lep: gracillaridae) یکی از مهم‌ترین آفات مرکبات در نهالستان و باغات جوان جهان و ایران است. به منظور دستیابی به سموم مناسب و موثر در کنترل شیمیایی این آفت تأثیر حشره‌کش‌های تیاکلوپراید، لوفنورون، ایمیداکلوپراید و روغن EC در مقایسه با شاهد (آب خالص) طی سال 1391 در استان مازندران بررسی گردید. این آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 6 تیمار و 4 تکرار در باغ مرکبات ایستگاه تحقیقاتی بایع کلا شهرستان نکا به اجرا درآمد. هر واحد آزمایشه شامل 2 اصلیه درخت تامسون ناول بود. بعد از دستیابی به جوانه‌های هم اندازه با آلودگی طبیعی از لارو شب پره مینوز تعداد 5 جوانه نورسته حدود 5 سانتی‌متری از هر درخت به طور تصادفی انتخاب و با ایکت مشخص شدند. نمونه‌برداری‌های مرحله دوم مانند مرحله اول انجام گردید. آنالیز داده‌‌ها به روش ANOVA نشان داد که در سطح احتمال 1٪ اختلاف معنی‌داری بین تیمارها بوده و تیمارهای استامی پراید و تیاکلوپراید و ایمیداکلوپراید و لوفنورون در گروه A و تیمار روغن EC در گروه B قرار گرفتند. همزمان با انجام آزمایش فوق، ارزیابی میزان حساسیت ارقام رایج مرکبات استان نسبت به آفت مینوز در همان مکان اجرا گرید. آزمایش به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی شامل ارقام پرتقال تامسون ناول، پرتقال سانگین، نارنگی انشو، نارنگی کلمانتین و نارنج بودند. بعد از تهیه و آماده‌سازی نهال‌های یکساله و دستیابی به جوانه‌های یکنواخت دو مرتبه نمونه‌برداری طی دوره آزمایش انجام گرفت که برای این منظور از هر نهال یک سرشاخه به طور تصادفی انتخاب و تعداد لارو موجود در دو سطح رویی و پشتی هر برگ شمارش گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام مختلف تفاوت معنی‌داری وجود نداشته و تمامی ارقام در یک گروه قرار گرفتند.

Authors

محمدرضا شفائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار.

شعبانعلی مافی

استادیار و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران

مهرداد اقلی طبری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات برنج کشور، آمل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جعفری، م م. 137. بررسی و مقایسه تاثیر سموم مختلف ...
  • سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، اداره آمار و فناوری اطلاعات، ...
  • غلامیان، ا، طاهری، ح. و بیگی، ف.، 1384. بررسی تحمل ...
  • provice, T., 2004. Efficiency of insecticides of Neonicotinoid and Avermecti ...
  • Raga, A., Sato, M.E.. Desouza filho, M.F. and Siloto, R.C., ...
  • نمایش کامل مراجع