بررسی اثر فرکانس لرزاننده و کاربرد اتفان در برداشت مکانیزه آلبالو

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 674

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_184

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

به منظور تعیین اثر فرکانس لرزاننده (شیکر) و غلظت‌ محلول اتفاق بر میزان جداسازی آلبالو از یک شیکر دستی با موتور بنزینی تک سیلندر و امکان تنظیم فرکانس استفاده شد. تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل 3× 3 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه ترکار انجام شد. تیمار محلول اتفاق به سه سطح غلظت‌های 0، 15و 300 قسمت در میلیون و فرکانس لرزاننده در سه سطح 10، 13 و 16 هرتز در طی مدت زمان 5/3 ثانیه اعمال گردید. فاکتورهای درصد برداشت میوه، نرخ برداشت و نیروی مورد نیاز برای جداسازی میوه در تیمارهای مختلف تعیین گردید. به طوری که با افزایش فرکانس لرزاننده و غلظت محلول اتفان، درصد برداشت و نرخ برداشت میوه افزایش می‌یابد هرچند اثر فرکانس شدیدتر از تأثیر غلظت محلول اتفان می‌باشد. هم‌چنین استفاده از محلول اتفان باعث کاهش می‌یابد هرچند اثر فرکانس شدیدتر از تأثیر غلظت محلول اتفاق می‌باشد. هم‌چنین استفاده از محلول اتفان باعث کاهش نیروی لازم برای جداسازی میوه گردید. تیمارهای فرکانس 16 هرتز و غلظت محلول 150 و 300 قسمت در میلیون و تیمارهای فرکانس 13 هزتر و غلظت محلول 150 و 300 قسمت در میلیون از نظر درصد برداشت میوه در یک سطح معنی‌داری قرار داشتند اما با توجه به این‌که عامل فرکانس 16 هرتز موجب ریزش برگ و صدمه به درخت می‌شود و غلظت 300 قسمت در میلیون محلول اتفاق ممکن است کیفیت میوه را کاهش دهد، تیمار فرکانس 13 هرتز و غلظت اتفان 150 قسمت در میلیون به عنوان تیمار مناسب جهت برداشت آلبالو پیشنهاد گردید.

Authors

محمدحسن کریمی خرمی

دانشجوی فوق لیسانس بخش مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید

صادق افضلی نیا

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Alique, R., Zamorano, J., Martinez, M., and Alonso, J. 2005. ...
  • Autio, W.R., Krupa, J., and Greene, D.W. 2005. Late SeaSOn ...
  • Kollar, G., and Bukovac, M.J. 1996. The effects of Ethrel ...
  • نمایش کامل مراجع