بررسی تاثیر سم پاشی سه نوع سمپاش درکنترل علف های هرز در مزارع نخود

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,600

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_213

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

مبارزه با علف‌های هرز یکی از مهمترین عملیات‌های مدیریتی در کنترل و حذف علف‌های هرز می‌باشد. می‌‌توان با استفاده از روش‌های مختلف از جمله روش مبارزه شیمیایی ، با این مشکل مبارزه کرد. در این میان عدم آشناییی کاربران با روش‌های سمپاشی، ادوات مورد استفاده و نحوه پاشش آن‌ها و در نتیجه استفاده بی‌رویه از سمومعلف‌کش ، باعث کاهش از بین رفتن علف‌های هرز و هم‌چنین پیامدهای زیست محیطی خواهد شد. در این تحقیق جهت حل کردن این مشکلات سه نوع سمپاشی در مزرعه نخود مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. طرح مورد استفاده در این آزمایش بلوک‌های کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار بود. تیمارها شامل: 1- سمپاش پشت تراکتوری مجهز به نازل بادبزنی 2- سمپاش پشتی موتوری لانس‌دار مجهز به نازل مخروطی 3- سمپاش فرقونی 4- بدون سمپاشی به عنوان شاهد بود. بهترین زمان سمپاشی مزارع نخود بعد از مرحله‌ی گلدهی (اوایل خرداد ماه)‌می‌باشد، که داده‌گیری در همان زمان انجام شد. نتایج نشان داد که سمپاش پشت تراکتوری مناسترین نتیجه را در مزارع نخود حاصل نماید. زیرا در مقدار مساوی مصرف سم، سرعت و ارتفاع پاشسش یکسان، تأثیر سمپاشی در این نوع سمپاش 52 درصد بوده است در حالی است که این فاکتور برای سمپاش فرقونی 48 درصد و برای پشتی موتوری 37 درصد نتیجه شد،‌هرچند درصد لهیدگی در این نوع سمپاش در مزارعی که به صورت ردیفی کشت نشده‌آند، در مقایسه با سایر سمپاش‌ها بیشتر می‌باشد.

Authors

نسترن جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ایلام

رضا یگانه

عضو هیئت علمی و استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ایلام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امیر شقاقی، د .1377. بررسی و ارزیابی عوامل موثر بر ...
  • زیتون. 1377. چگونه می توان زیانهای ناشی از سمپاشی را ...
  • ساختمان و کاربرد سمپاشهای رایج ایران. 1379. دفتر خدمات و ...
  • شیروانی فیل آبادی، م. ت. 1378. آزمایش و ارزیابی _ ...
  • صفری، م و ج. کفاشان: 1384. ساخت و ارزیابی سمپاش ...
  • Brunskill, RT.1956. Factors affecting the retention of spray droplets on ...
  • Taylor, W.A. , Andersen , P.Gand Cooper, S. 1989.The uSe ...
  • Williams, T and Drabi M _ Dry bulb onions commercial ...
  • نمایش کامل مراجع