تاثیر برخی کودهای آلی و زیستی بر عملکرد و اجزاء عملکرد دانه نخوددیم بهاره درمنطقه جوانرود

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 590

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_317

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

تلاش برای افزایش تولید در واحد سطح با مصرف زیاد و نامتعادل کودهای شیمیایی در چنددهه گذشته ، پیامدهای زیست محیطی و افزایش هزینه تولید را به همراه داشته است. استفاده از نهاده‌ای بیولوژیک نقطه روشنی در کاهش این اثرات است. با توجه به این موضوع، تأثیر سه نوع کود ورمی کمپوست، باکتری‌های محرک رشد PGPR و اسید هیومیک ، بر برخی صفات گیاه زراعی نخود (cicerarietinum) در ازمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در شرایط مزرعه‌ای بررسی گردید. فاکتورهای آزمایش شامل ورمی کمپوست در 2 سطح (0 و 6 تن در هکتار)،PGPR در 2 سطح (تلقیح و عدم تلقیح)‌و اسیدهیومیک در 3 سطح (0، 8، 16 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که برخی اثرات متقابل ورمی کمپوست و PGPR بر عملکرد واجزاء عملکرد در سطح 5٪ معنی‌دار هستند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که مصرف ورمی کمپوست به تنهایی در 4 پارامتر عملکرد دانه در هکتار، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه دارای اختلاف معنی‌دار با شاهد است تلقیح PGPR در ترکیب با ورمی کمپوست اثر منفی بر عملکرد و اجزاء عملکرد دانه داشت، اما کاربرد این دو کود بطور جداگانه باعث اثرات مثبت و معنی‌داری درگیاه نخود شد. نتایج این تحقیق بیان‌کننده برتری کود ورمی کمپوست نسبت به دو کود دیگر و نیز اثر آنتاگونیستی ورمی کمپوست و PGPR بر عملکرد و اجزاء عملکرد دانه نخود می‌باشد. این نتایج در انتخاب کود زیستی و آلی مناسب در زراعت نخود کاربرد دارد.

Authors

اختر ویسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه صنعتی شاهرود

حمیدرضا اصغری

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا عامریان

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

عادل سی و سه مرده

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :