بررسی اثرات کشت مخلوط نخود علوفه‌ای (pisum sativum L) و جو بر محتوی پروتئین و عملکرد کل پروتئین تحت شرایط دیم استان کردستان

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 666

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_321

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

کشت مخلوط به افزایش عملکرد، افزایش کارآیی زمین، بهبود کیفیت علوفه، ارتقاء کارآیی استفاده از نور و کنترلعلفهای هرز، آفات و بیماریها کمک میکند. به منظور بررسی تأثیر مقدار و نسبتهای مختلف بذر بر عملکرد و برخی1389 در - از صفات علوفه و ارزیابی سودمندی کشت مخلوط نخود علوفهای و جو این آزمایش در سال زراعی 90ایستگاه تحقیقات کشاورزی سارال کردستان به به صورت دیم به اجرا در آمد. آزمایش به صورت طرح بلوکهای کاملتصادفی با 16 تیمار و سه تکرار اجرا شد. عوامل آزمایشی شامل پنج مقدار مصرف بذر (100، 150، 200، 250، 300 دانه در متر مربع) و سه نسبت مخلوط بذر (نخود علوفه‌ای خالص، 25 جو: 75 نخود علوفه‌ای و 50 جو: 50 نخود علوفه‌ای) به همراه یک تیمار کشت خالص جو به عنوان شاهد منظور شدند. در این تحقیق بذر جو آبیدر و نخود علوفه‌ای لاین 2208 با رعایت نسبتهای اختلاط کشت گردید. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود اختلاف معنی دار برای تمام صفات بود. بیشترین مقدار علوفه خشک در کشت خالص نخود علوفهای در تراکم 150 دانه در مترمربع به دست آمد که با کشت25 در تراکم 150 دانه در متر مربع تفاوت معنی دار نداشت. کشت مخلوط 50 : مخلوط نخود علوفهای : جو به نسبت 75جو: 50 نخود علوفهای در تراکم 300 دانه در متر مربع مطلوبترین وضعیت را از لحاظ نسبت برابری زمین داشت،بهطوریکه میزان عملکرد 42 درصد بیشتر از حالت تک کشتی بود. نتایج به دست آمده نشان داد که مخلوط نخود25 در تراکم 150 دانه در متر مربع بر کشت خالص هر کدام از این گونه ها برتری داشته و در : علوفهای : جو به نسبت 75شرایط دیم کردستان قابل توصیه است.

Keywords:

کشت مخلوط-نسبت برابری زمین- تولید علوفه- نخود علوفهای- استان کردستان

Authors

امین رستمی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، سنندج

همایون کانونی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، سنندج

عبدا... جوانمرد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

سرحد بهرامی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، سنندج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ترک نژاد، ا .1378 ؛ بررسی پتانسیل‌های اکولوژیکی یونجه‌های یکساله ...
  • مظاهری، د .1377 ؛ زراعت مخلوط .انتشارات دانشگاه تهران .262صفحه. ...
  • تاج بخش‌م. حسن زاده قورت تپه، ع.و درویش زاده، ب.1387.کود ...
  • شریفی، ی. آقاعلیخانی، م. ؛ مدرس تانوی، ع. م: و ...
  • Mc Andrews, G. M., Franke, K., Moore, K. and George, ...
  • Lauriault, L. M. and Kirksey, R. E. 2004. Yield and ...
  • نمایش کامل مراجع