اثر نیترات و زمان برداشت بر عملکرد و غلظت عناصر آهن، روی و مس در گیاه کاهو بااستفاده از کشت هیدروپونیک

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 677

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_338

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

حفظ محیطزیست و دستیابی به توسعه پایدار در کشاورزی، بهعنوان یکی از مباحث اصلی در برنامه ی کشورهای مختلف جهان از جمله ایران قرار گرفتهاست امروزه یکی از شایعترین ناهنجاریها و بحرانهای زیست محیطی، کاربرد بیرویهی کودهای نیتروژن (عمدتاً به فرم نیترات) است که تداوم آن علاوه بر خسارت- های مالی، آلودگی آبهای زیرزمینی و مسمومیت نیترات در گیاه خطرات جدی را در رابطه با تشدید عدم تعادل عناصرغذایی در محیط رشد ریشه و در اندامهای گیاهی به وجود آورده است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در محلولغذایی هوگلند و آرنون با هدف بررسی اثر سطوح مختلف نیترات (0.01، 0.02 مول بر لیتر) در محیط هیدروپونیک در دو زمان برداشت (29 و 46 روز بعد از استقرار) بر عملکرد و جذب عناصر کم مصرف آهن، روی و مس در گیاه کاهو انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح نیترات در هر دو زمان برداشت وزنخشک اندامهوایی و غلظت عناصر آهن و مس به طور معنی-داری کاهش یافت در حالیکه در مورد عنصر روی این تأثیر افزایشی بوده است. در هر یک از سطوح نیترات با گذشت زمان، اگرچه غلظت آهن و مس کاهش یافته است اما در غلظت زیاد نیترات شدت کاهش بیشتر بوده است. نتایج این آزمایش نشان میدهد که بیشترین میزان جذب عناصر آهن و مس توسط گیاه در اوایل رشد انجام میشود بنابراین به نظر میرسد که تأثیر منفی غلظت زیاد نیترات بر تغذیهی گیاه در این دوره از رشد بیشتر است.

Keywords:

انباشت نیترات-عناصر کممصرف-کشاورزی پایدار-کشت هیدروپونیک

Authors

زهرا قشلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا خرسانی

استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

غلامحسین حق نیا

استاد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • As simakopoulou, A. (2006). Effect of iron supply and nitrogen ...
  • Ruiz, J. M. & Romero, L. (1999). Cucumber yield and ...
  • Tabatabaei, S. J., Yusefi, M. & Hajiloo, J. (2007). Effects ...
  • , 185 c 47, 905 a 169 d 2196 b ...
  • نمایش کامل مراجع